Fergie még sokáig a csúcson maradna

Sir Alex Ferguson elismerte, hogy a Premier League erõviszonyai változóban vannak, de eltökélt azt illetõen, hogy biztosítsa, a Manchester United élen marad az egyre élezõdõbb versenyben.


A Vörös Ördögök együttese a legsikeresebb csapat az angol profi futball történetében, miután a tavalyi szezontól kezdve immáron 19 bajnoki címért jártó trófeát õrizhetnek biztonságos környezetben vitrinjükben.

 

Ezen sikerek legnagyobb része a Premier League-érában született, amely értelmében a Manchester United hazai dominanciája immáron majdnem 20 éve tart.

 

A klub elõtt álló legnagyobb kihívás nem más, mint hogy a csúcson maradjanak, amely Ferguson gondolataiban is elsõ helyet foglalja el, miután a legendás skót is tisztában van azzal, hogy folyamatos fejlõdésre van szükség, ha mindig egy lépéssel riválisaik elõtt akarnak járni.

 

A 2011/2012-es szezonban a United ismételten a Premier League bajnoki címére esélyes csapatok között szerepel, de menedzserük elfogadja, hogy még rengeteget kell dolgozniuk, ha újra kezeik között akarják tudni a Premier League trófeáját - amely úton a Chelsea elleni mai rangadó egy újabb állomás lesz.

 

 

"Minden szezonban ez az elvárás, amivel együtt kell élni. Ha egyszer eljutsz a csúcsig, akkor már szeretnél ott is maradni" - kezdte Ferguson.

 

"Ez olyan, mint a hegymászás. Én megmásztam a Ben Donich-hegységet Skóciában, és amikor feljutottam, akkor az fantasztikus élmény volt. Az egyetlen probléma csak az, hogy le is kell onnan jönnöd."

 

"Ez egy elismerés számunkra. Mi nyertük az elsõ bajnoki címet a Premier Leagueben, még az 1992/93-as szezonban - 20 éve minden évben harcban állunk az elsõségért."

 

"Volt tíz évünk, amikor az Arsenallal vetélkedtünk, amely nagyon kemény volt, mert a meccsek fizikálissá, és gyakran vitás esetekkel tûzdelté váltak. A Chelsea jó rajtot vett José Mourinho kezei alatt, és csak nagyon nehezen tudtuk õket elkapni."

 

"Ez egy nagyon kemény bajnokság. Nincs csak két csapat, amely utcahosszal megelõzi a többit, mint Németországban, Spanyolországban és Portugáliában."

 

"Mi ebben a szezonban a Cityvel és a Spursszel találtuk magunkat szemben. Az erõviszonyok változnak. De ha megtudjuk nyerni a Chelsea és a Spurs elleni mérkõzéseket, akkor azzal jó esélyünk nyílik a végsõ gyõzelemre."

 

"Már 10 éve nem nyertünk bajnoki meccset a Stamford Bridgen, de a legutóbbi négy Chelsea elleni meccsünket megnyertük, ez pedig segíthet." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!