Giggset támogatja utódjaként Ferguson

Sir Alex Ferguson szerint Ryan Giggs veheti át a helyét, ha végleg távozik a Manchester United kispadjáról, miután a középpályás több mint 20 éve tartozik már a klub kötelékébe.


Úgy tudni, hogy Sir Alex Ferguson kevés tapasztalata ellenére is hisz Ryan Giggs jövõbeli edzõi képességeiben, miután szerinte játékosa rendelkezik minden olyan szükséges kvalitással, amely ahhoz kell, hogy valaki klubedzõ legyen Angliában. Az egykori walesi válogatott képességeit már több menedzserkollégája, illetve egy privát, több neves üzletember jelenlétében megtartott esélyten is dicsérõ szavakkal illette.

 

Ferguson részérõl leglojálisabb, és a klubot leghosszabb ideje szolgáló játékosának támogatása meglepetésként hathat, Giggs igencsak kevés tapasztalatát tekintve, illetve hogy egy újabb szerzõdés aláírásával fejezte ki vágyát, játékospályafutása további folytatására.

 

Giggs a múlt héten hosszabbította meg kontraktusát a 2012/2013-as szezon végéig, így legalább 39 éves koráig játszhat.

 

Emellett rengeteg a merítési lehetõség ami az olyan tapasztalt menedzsereket illeti, akik szivesen átvennék Ferguson örökét, ha befejezi menedzseri karrierét, akik közül a leggyakrabban José Mourinho, Pep Guardiola, David Moyes és Martin O'Neill nevét emlegetik.

 

A legtöbb listán a Vörös Ördögök több egykori játékosa, közülük is leginkább Ole Gunnar Solskjaer, aki az elõzõ szezonban norvég bajnoki címet szerzett a Moldeval, is Giggs elõtt kapna helyett a potenciális utódjelöltek között.

 

 

Miután valószínûleg a Glazer család az edzõvilág legnagyobbjai közül szeretné pótolni majd Fergusont, így Giggs hátránnyal indulhat - a Betfair fogadóiroda szerint 80 az 1-hez, hogy õ kapja meg az állást, emellett pedig 15 tapasztaltabb menedzsert is esélyesebbnek tartanak a posztra - azonban Ferguson támogatása, és szava sokat nyomhat a latban számára.

 

Menedzsere mellett csapattársa, és egyben egyik legjobb barátja, Paul Scholes is úgy gondolja, hogy Giggs átveheti Ferguson örökét. 

 

"Az emberek Mourinhoról beszélnek. Ez azonban gyorsan megváltozhat... ez mindig arról szól, hogy ki sikeres éppen akkor. Legyen az brit, vagy külföldi, a lehetõ legjobb embernek kell átvennie ezt a munkát. Úgy gondolom, hogy Ryan Giggsbõl menedzser lehet."

 

Úgy tudni, hogy Giggs esetében már folyamatban van az edzõi képesítések megszerzése, és Ferguson elmondása szerint megvan a temperamentuma és személyisége, hogy megbirkózzon a menedzseri feladatokkal, a médiában mutatott bátortalansága ellenére. Emellett rendelkezik minden jelenlegi és egykori játékos elismerésével ahhoz, hogy átvehesse az irányítást az Old Traffordon, emellett pedig maximálisan tisztában van azokkal a módszerekkel, amelyek sikeressé tették Sir Alex Fergusont.

 

Ferguson támogatása talán iránymutató lehet azt illetõen, hogy miként gondolkodik visszavonulása dátumáról. Miután Giggs elkötelezte magát, hogy még legalább másfél szezonon keresztül játszik a Vörös Ördögök színeiben, ez azt irányozza elõ, hogy Ferguson még legalább egy évig folytatja a kispadon. A szezon elején azt mondta, ha egészsége engedi, még legalább három évig szeretne a Manchester United menedzsere maradni.
 
 

Ezen a héten Giggs azt nyilatkozta, hogy továbbra is elkötelezett azt illetõen, hogy a Manchester Unitedben játszon, és már csak egy mérkõzésre van attól, hogy meglegyen pályafutása 900. hivatalos mérkõzése a klub színeiben, amelyre legelõbb az Ajax elleni jövõ heti Európa-liga mérkõzésen lehet esélye, miután a mai amszterdami mérkõzést sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni. 

 

 

Nyitott annak a lehetõségére, hogy a közeli jövõben menedzserként tevékenykedjen, annak ellenére, hogy már most arra tippeltek a szakértõk, hogy átveszi Gary Speed helyét a walesi szövetségi-kapitány posztján. Ezen a héten azt nyilatkozta a Daily Telegraphnak, hogy ha a nem túl távoli jövõben megint jönne egy lehetõség a walesi válogatottnál, akkor megfontolná az edzõsködést, amely szerinte sokkal keményebb dolog, mint játszani.

 

"Minden olyan ember, aki játszott és edzõsködött is, azt mondja, hogy játszani sokkal, de sokkal könnyebb. A játékosok kilencre jönnek edzeni, és fél 12-re már otthon is vannak. A menedzserek ezzel szemben azzal töltik az idejüket, hogy a csapatukért aggódnak, szóval ez egy teljesen más feladat és helyzet" - kezdte Giggs.

 

"Átvenni Gary Speed örökét ennek ellenére soha nem merült fel számomra opcióként. Beszéltem a Fõnökkel is errõl, a Unitednél pedig új szerzõdést akartak nekem kínálni. Én pedig továbbra is játszani akartam."

 

Visszavonulásáról így beszélt: "Ez egy olyan döntés lesz, amelyet a megfelelõ idõben kell meghoznom, mert minden egyes mérkõzés más és más."

 

Ryan Giggs pályafutása során 12 bajnoki címet, 2 Bajnokok Ligáját, 4 Ligakupát és 4 FA kupát nyert a Manchester United színeiben.

 

A cinikusok azzal érvelhetnek Giggs ellen, hogy Sir Alex Ferguson majd így akarja biztosítani magának, hogy továbbra is részese lehessen a United életének, és egy általa nagyon is jól ismert figurával képzeli el a United jövõjét, ahelyett hogy egy befutott menedzsert szerzõdtetnének a Uniteden kívül, aki egy látható vonalat húzna a Ferguson-érát követõen. 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!