Giggs túl Maldinin

Sir Alex Ferguson szerint Ryan Giggs egyedülálló a mai labdarúgásban és úgy érzi, figyelemre méltó, hosszú pályafutását soha nem ismétlik meg.


A középpályás a mai, Ajax elleni mérkõzésen szerepelhet 900. alkalommal a Manchester Unitedben, ráadásul a közelmúltban újabb egy éves szerzõdéshosszabbítást kötött a klubbal.

Tom Cleverley ezt mondta a walesi legendáról: "Emlékszem, hátul a kertben gyerekként mindig úgy tettem, mintha én lennék Ryan Giggs." Mindez jól mutatja egy olyan valakinek a hatását, aki az 1992-es Premier League indulás elõtt is már az elsõ csapat tagja volt.

Bár Paolo Maldini kicsit még Giggs elõtt van, hiszen 902 mérkõzésen szerepelt az AC Milan védõje klubja elsõ csapatában eltöltött 25 éve alatt, Sir Alex Fergusonnak azonban nincs kétsége, hogy játékosa a legkivételesebb.

"Maldini egy hátvéd volt" - hangsúlyozta Ferguson. "És bár õ nagyon sokat futott szélsõ védõként, egy szélsõnek azért többet kell dolgoznia, mint egy szélsõ védõnek. Ez a különbség kettejük között, de természetesen Maldini is egy csodálatos játékos."

 


Könnyen elfelejtik, hogy több szakértõ úgy vélte, Giggs visszavonul azok után, hogy túlszárnyalta Sir Bobby Charlton rekordját és kúlcsfontosságú büntetõt értékesített a 2008-as Bajnokok Ligája döntõjében a Chelsea ellen.

"Elképesztõ" - folytatta Sir Alex. "Amikor Moszkvába utaztunk, akkor döntötte meg Bobby Charlton rekordját. Fenomenális és még mindig szembeszáll életkorával. Teljesítménye olyan most is, mint akkor. Semmit nem változott."

"Úgy gondolom, Ryan érettsége és az a tény, hogy megváltoztattuk pozícióját, új aspektust adott játékának. Emlékszünk még arra, amikor fel-le rohangált az oldalvonal mentén."

"Talán sokan nem értenek majd velem egyet, de amilyen hosszú idõt töltött a Premier League-ben és amit ezalatt elért, azt nem hiszem, hogy bárki más valaha képes lesz megtenni."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!