Fergie: Kockáztattam egy nagyot

Sir Alex Ferguson minden felelõsséget magára vállalt az Ajax elleni vereséget követõen, amikor kijelentette, túl tapasztalatlan védelmet állított fel.


A United bejutott az Európa-liga legjobb 16 csapata közé és a spanyol Athletic Bilbaoval találkozik, miután 3-2-es összesítéssel túllépett az Ajaxon.

A ma esti találkozó vége elõtt 3 perccel Toby Alderweireld fejesével a hollandok szereztek vezetést, ezzel izgalmassá téve a végjátékot.

Ferguson elismerte, csapata második félidei teljesítménye nem volt éppen fergeteges azok után, hogy Javier Hernandez korai góljával még a United vezetett.

A menedzser úgy érzi, a vereség kulcsfontosságú tényezõje az volt, hogy hiányzott a tapasztalat a védelembõl, melyben a 22 éves Chris Smalling volt a legidõsebb tag.

David de Gea kapus, valamint a két szélsõ védõ, Fabio és Rafael 21 évesek, míg Phil Jones a héten töltötte be a huszat.

 


Rio Ferdinand a lelátóról figyelt, míg Jonny Evans a második félidõ második felére a padról beállt, de Ferguson elismerte, kockázatot vállalt azzal, ahogy felállította a kezdõcsapatot.

"Azt kell mondanom, én vagyok felelõs a csapat összeállítás miatt és ma este túl sok fiatalt tettem be a védelembe - ez pedig tapasztalat szempontjából nagy probléma volt" - mondta Ferguson.

"Nagy kockázatot vállaltam ezzel."

"Labdatartás szempontjából az Ajax fantasztikus volt. Úgy vélem, az elsõ góljuk elõtt kezezés történt és bár sokat birtokolták a labdát, nem volt a játékukban a gól."

"De a gól bizalmat adott nekik, a második félidõben nekünk csak egy lövésünk volt. A második félidõben nagyon gyengék voltunk."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!