Giggs: Az eredmény jól példázza a csapatszellemet

Ryan Giggs elismerte, Sir Alex és a szurkolók frusztrálva érezhetik magukat a Norwich elleni összeteljesítmény miatt, de az utolsó pillanatban megszerzett gyõzelem megédesítette a három pont megszerzését.


A Vörös Ördögök már korán vezetést szereztek Paul Scholes révén, de a remek kezdésre nem tudott építeni a csapat, és valahogy elkerülhetetlennek lehetett érezni Grant Hold hét perccel a meccs vége elõtt szerzett egyenlítõgólját. A kisebb csapatok ettõl összetörhettek volna, azonban mint a skót menedzser minden csapatának védjegye, az utolsó pillanatig hajszolt gyõztesgól hihetetlen nyomás alá helyezte a hazaiak védelmét, szinte elõször a mérkõzés folyamán, és végül drámai keretek között a 900. hivatalos mérkõzésén pályára lépõ Ryan Giggs megszerezte a nagyon fontos gyõztesgólt.

 

Az ezt követõ ünneplés megmutatta, mit is jelentett ez mindenki számára, aki valamennyire is kapcsolódik a klubhoz, és a Manchester City elõnye immáron újra két pontosra csökkent összesítésben a Premier League tabellájának élén.

 

"Szerintem ez a csapatszellem megtestesülése volt" - válaszolt Giggs, a MUTV azon kérdésére, hogy a United miként tud nagy többségben gyõztesen kijönni a mostanihoz hasonló késõi drámákból.

 

"Tudjuk, hogy képesek vagyunk, akár a meccs utolsó pillanatában is helyzeteket kidolgozni."

 

"Valószínûleg a mai teljesítményünk eléggé csalódást keltõ volt, miután az utolsó nyolc percben több helyzetet alakítottunk ki, mint elõtte összesen. Ez szinte biztosan nem volt ínyére sem Sir Alexnek, sem pedig a szurkolóinknak, de nagy dicséretet érdemelnek a játékostársaim. Továbbra is mentünk elõre, még akkor is, amikor össze is omolhattunk volna. A Norwich nyomás alá helyezett minket, de továbbra is mentünk elõre, és végül gólt tudtunk szerezni."

 

"Ez a meccs aztán tényleg mindent tartogatott magában. Nem tudhattuk, hogy a Norwich ráül-e az eredményre, vagy tovább hajt? Természetesen mi mind végig a gyõzelemet tartottuk szem elõtt, és nekünk meg is voltak a játékosaink, akik képesek lehettek gólt elõkészíteni, vagy szerezni. Ashley Young amint a pályára lépett, azonnal remek beadásokkal szolgálta ki a támadókat, különösen az én gólom elõtt, úgyhogy mindkét oldalon sikerült gólt szereznünk."

 

 

Giggs úgy érzi, ez a gyõzelem kulcsfontosságú pillanatban született a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, de elárulta, hogy túl korai még bármit is mondaniuk, miután jövõ héten kemény erõpróba elé néznek az ellen a Tottenham ellen, akiket mindenképpen hajtani fog a visszavágás vágya a mai londoni derbin elszenvedett kiütéses vereségüket követõen.

 

"A szezon végére többet fogunk tudni" - tette hozzá.

 

"Elég nagy nyomás volt ma rajtunk. Ez egyértelmû volt, hiszen a City tegnap játszott, és nyert nagyon könnyen, emellett pedig a Norwich otthonában játszani soha nem könnyû dolog, de nekünk sikerült egy számunkra kedvezõ eredményt kiharcolni. Nagyon fontos gyõzelem volt ez számunkra."

 

Látván, hogy Ryan Giggs miként ünnepelte gyõztesgólját a vendégszurkolók hada elõtt, mérföldkõnek számító 900. mérkõzésén, mindenki számára egyértelmûsítette, ha eddig nem lett volna az, hogy mit is jelent számára még mindig a Manchester United mezét viselni. 

 

"Ez látható volt a szurkolók elõtti ünneplésembõl" - idézte fel.

 

"Ennél jobb érzés nincs. Ez egy olyan érzés, amely nem változik meg, legyél 17, vagy 38, tehát annyi éves, amennyi most vagyok."

 

"Ilyen nagyszerû csapatban, klubnál, amelynek gyerekkorom óta szurkoltam, természetesen hihetetlen érzés 900 mérkõzésen pályára lépni. Tovább fogom folytatni, és remélhetõleg újabb gólokat láthatnak még tõlem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!