900 és még nincs vége

Ryan Giggsrõl azoktól, akik a legjobban ismerik...


A helyszín adott volt a Carrow Roadon Ryan Giggsnek, hogy parádés teljesítménnyel rukkoljon elõ, és a 900. hivatalos mérkõzésén pályára lépõ középpályás egy utolsó pillanatban berúgott gyõztes góllal koronázta meg nagy napját, amellyel nem mellesleg életben tartotta a Manchester United bajnoki esélyeit is. Még egyetlen játékos sem tudhatott maga mögött ilyen sikerekben gazdag karriert az angol futballban, mint a Walesi Varázsló, és még 38 évesen sem mutatja annak jelét, hogy lassítana. Egy klub színeiben lejátszott 900. mérkõzésén tele volt életerõvel és energiával Norwichban, és annak tiszteletére, hogy egy újat mérföldkövet hagyott maga mögött, a Sky Sports visszatekintést készített, amelyben az elmúlt évek során róla mondottakat vették górcsõ alá...

 

Sir Bobby Charlton

"Láttam õt 15 évesen, amikor elõször járt a klubnál - azóta csak jó híreket hallani róla. Minden tudása és tehetsége megvan ehhez a játékhoz."

 

 

Sir Alex Ferguson

"13 éves volt, és úgy futott körbe-körbe a pályán, mint egy cocker spániel, amely egy szélfújta ezüst színû papírt kerget."

 

Paul Scholes

"Volt már sok kimagasló játékos a csapattársam, de ha egyet kellene közülük megneveznem, akkor az Ryan lenne. Õ mindenre képes."

 

Zinedine Zidane

"A Juventusnál mindannyian egyetértettünk azzal, hogy a Manchester United volt a legjobb csapat, amellyel találkoztunk a Bajnokok Ligájában. Rengeteg tehetséges fiatal játékosuk van, akik csak jobbá és jobbá válhatnak. Ryan Giggs egy igazi világklasszis."

 

Alessandro Del Piero

"Beckham és Scholes megcsillantották tehetségüket a gólszerzésben Anglia színeiben, de Giggs a legjobb. Fantasztikus volt ellenünk, és a következõ évben csak még jobb lesz."

 

Rio Ferdinand

"Õ egy élõ legenda, és valószínûleg még nagyobb elismerést fog magának kivívni, ha majd visszavonul."

 

Roy Keane

"Ryan két évvel fiatalabb nálam, de képességekben és felnõttségben fényévekkel elõttem járt."

 

 

Steve Bruce

"Emlékszem 14 évesen még a szuszt is kiforgatta Viv Andersonból, aki az angol válogatott jobb hátvédje volt. Amit csinált, az hihetetlen."

 

Fabio Capello

"Ahogy Bestet (George, nem Leon) is körüllengte valami különös aura, úgy körülötte is van valami hasonló."

 

Brian Kidd

"A tehetsége Isten ajándéka. Még akkor is képes valami hihetetlen mozdulatra, ha pocsék passzt kap, mert az olyan képesség, ami neki van, nem hagy cserben."

 

Angol alsóház

"Az alsóház felismerte, hogy az õ teljesítményét világszerte elismerik, 20 éve alatt az ország legsikeresebb játékosa lett, és hihetetlenül jó példakép lehet bárhol csapattársai, és fiatal játékosok számára egyaránt."

 

Gareth Bale

"Õ egy egy olyan lenyûgözõ személyiség, akit nagyon tisztelek, és remélhetõleg egyszer a közelébe érhetek."

 

 

Johan Cruyff

"Eric Cantona nagyszerû játékos, de nem olyan jó, mint Ryan Giggs."

 

Tommy Docherty

"Rengeteg mindent elért, de még évekig tudása legjavát nyújthatja, hatalmas problémát jelentve ezzel a védõknek."

 

Wayne Rooney

"Ryan lenyûgözõ. Az energiája, a munkabírása, passzai, és a mozgása hihetetlenek. Megtiszteltés vele együtt játszani. Õ 36, de inkább 26 évesnek tûnik, és fel-alá fut a pályán egész meccsen; mindenhol ott van."

 

Ron Atkinson

"Ryan olyan érzést kelt benned, hogy létezik a futball istene."

 

Park Ji-Sung

"Majdnem lehetetlen egy olyan játékost pótolni, mint Ryan Giggs - nem találsz sok olyan játékost, mint õ. Õ egy igazi ritkaság. Világklasszis képességei vannak, és rengeteg mindent ért el egy klub színeiben. Csak felnézni lehet rá."

 

Eric Harrison

"A fiatal Giggsy olyan volt, mint egy balett táncos. Nem láttam még soha olyan fiatal játékost, mint õ, pedig láttam a Busby Bébiket is."

 

 

Bryan Robson

"Elõször, amikor láttam Giggsyt, a Salford Boysban játszott a United újoncai ellen. Sovány, és vézna volt, de úgy ment el három-négy újoncunk mellett, mintha ott sem lettek volna, majd gólt szerzett. Azt gondoltam 'Ez a kölyök nagyon ösztönös'."

 

Paul Scholes

"Az emberek Mourinhoról beszélnek. Ez azonban gyorsan megváltozhat... ez mindig arról szól, hogy ki sikeres éppen akkor. Legyen az brit, vagy külföldi, a lehetõ legjobb embernek kell átvennie ezt a munkát. Úgy gondolom, hogy Ryan Giggsbõl menedzser lehet."

 

 

Dunga

"A világon bármely menedzser szeretne egy olyan játékost a csapatában, mint Giggs, és én sem vagyok különb."

 

Luis Figo

"Benne több tehetség van, mint bármely más futballistában. Õ dinamikus és finom. Õ az a játékos, akit Isten kiválaszott."

 

 

Denis Law

"Nem lehet, hogy Ryan Giggs legyen az új George Best: õ a másik Ryan Giggs."

 

Sir Alex Ferguson

"Egy játékos számára egy klub színeiben lejátszani 900 mérkõzést, egészen kivételes - egy lenyûgözõ karrier, egy lenyûgözõ embertõl."

 

George Best

"Egy napon lehet hogy azt mondom, én voltam a másik Ryan Giggs."

 

 

Néhány szó Ryantõl:"Ilyen nagyszerû csapatban, klubnál, amelynek gyerekkorom óta szurkoltam, természetesen hihetetlen érzés 900 mérkõzésen pályára lépni. Tovább fogom folytatni, és remélhetõleg újabb gólokat láthatnak még tõlem. Ez látható volt a szurkolók elõtti ünneplésembõl. Ennél jobb érzés nincs. Ez egy olyan érzés, amely nem változik meg, legyél 17, vagy 38, tehát annyi éves, amennyi most vagyok."

 

Nem lehet annyi, vagy mégis...?

 

Sir Alex: "Most a cél az 1000. meccs? Hány éves koráig kellene hozzá játszania? Stanley Matthews úgy tudom még 50 éves korában is játszott. Ki kell várnunk, aztán majd meglátjuk."

 

Mi nem zárnánk ki...

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!