Schmeichel szerint a United lesz a bajnok

Peter Schmeichel szerint a Manchester United lesz a befutó a bajnokságban annak ellenére, hogy jelenleg a Manchester City vezet két ponttal.


A Vörös Ördögök legendája profi pályafutása során mindkét klubnál megfordult, de szerinte a United tapasztalata kulcsfontosságú lesz a bajnoki címért folyó végjátékban.

"A játékosok, a stáb, a szurkolók...mindannyian tudják, milyen is a szezon ezen szakasza" - mondta a dán a Manutd.com-nak. "Ez a szezon azon pontja, amikor a történelem és a tradíció kitûnik. Ez az, amikor igazán számítanak ezek."

És míg Paul Scholes a hétvégi, Norwich ellen aratott drámai gyõzelem után azt nyilatkozta, a Unitednek minden mérkõzését meg kell nyernie, hogy bajnok legyen, Schmeichel ezzel nem ért egyet.

A korábbi kapus még rengeteg fordulatra számít a szezon vége elõtt. És az, ahogy a csalódásokra reagál majd a United és a City, az dönti majd el, hol landol a bajnoki trófea.

 


"Ez egy furcsa szezon" - folytatta Schmeichel. "A United 8-2-re legyõzte az Arsenalt, majd hazai pályán 3-2-re kikapott attól a Blacburntõl, amely rá pár hétre az Arsenaltól szenvedett el 7-1-es vereséget. Nem tudod, mi történik legközelebb."

"Amit meg kell értened, hogy egy márciusi, áprilisi rossz eredmény ellenére is meg lehet nyerni a bajnokságot. A United játékosai tudják, hogy ha elveszítesz egy mérkõzést, még nem vesztetted el a kupát. Tudják, hogy nincs okuk a pánikra."

A másik oldal, a Manchester City eközben az 1976/77-es szezon óta nem vett részt komoly szinten a bajnoki címért folyó harcokban, jelenlegi keretében csak négy olyan játékos található, mely Premier League bajnoki címmel büszkélkedhet (kettõ közülük a Uniteddel nyert). Schmeichel szerint a Kékek öltözõjében lévõ játékosokat pedig jobban befolyásolja majd a nyomás, amely a harc elõrehaladtával hat rájuk.

"Márciusban, áprilisban és májusban csak azt hallod az emberektõl a tévében és a rádióban, ki nyer majd és ki veszít. Ez könyörtelen és nem tudod elkerülni."

"A média minden vereségrõl úgy beszél majd, mintha világvége lenne. Az év ezen idõszakában óriási nyomás nehezedik a játékosokra, ezért az utolsó, amit kívánnál, hogy még nagyobb nyomást rakj magadra azzal, ha elhinnél mindent a címlapoknak, miután pontokat hullajtottál el."

"És ez az, amiben a Unitednek elõnye van. Ha korábban nem voltál ilyen helyzetben, könnyû elhinni amit olvasol vagy látsz a Sky Sport News-on."

"A United már oly sokszor volt ebben a helyzetben. Tudják, akkor is megnyerhetik a bajnokságot, ha hullajtanak pontokat. És ez lesz a döntõ tényezõ."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!