A csodálatos Scholes

Johnny Giles, a korábbi United középpályás csatlakozik azon kórus sorába, amely szerint helyes volt Scholes visszatérése a labdarúgás legfelsõ szintjére.


A 37 éves középpályás januárban függesztette fel visszavonulását, azóta a Vörös Ördögök minden bajnokijukat megnyerték egy kivételével. Ez a kivétel a Chelsea elleni 3-3-as döntetlen volt, amelyen csereként két gólos hátránynál lépett a pályára Paul.

Giles - aki 1963-ban FA Kupát nyert a Uniteddel, jelenleg pedig az ír RTE és a The Herald szakértõje - mindig is csodálta a középpályást és szerinte a mai futballban egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

"Nagy rajongója vagyok Scholesnak" - mondta Giles a Manutd.com-nak. "Talán Paul Scholes volt az egyetlen valódi, igazi középpályás az elmúlt 15 évben. Õ egy nagyszerû játékos volt."

 


"Korábban gólokat is szerzett szép számmal, de csak nézz rá, azt a pozíciót a pályán csak õ tudja úgy játszani ahogy és csak õ tudja magáénak tudni mindazt. Megkapja a hátsó négyestõl a labdát, amit úgy továbbít, ahogyan senki más nem képes erre."

"Tudom, hogy különbözõ típusú középpályások vannak - Luka Modric nagyon jó, David Silva kiváló - de olyan, mint Paul Scholes, aki annyit fut a középsõ középpályán, nincs még egy."

A döntése, amivel teljes fordulatot vett a visszavonulása és visszatért a United csapatába egyértelmûen jó döntés volt és minden esély megvan arra, hogy Scholes egy újabb szezont képes lejátszani.

"Sok szerencsét neki" - folytatta Giles. "Valószínûleg soha nem kellett volna visszavonulnia. Olykor azonban mégis jó, ha befejezed, mikor eleged van, de akkor hiányzik majd igazán."

"Talán könnyû volt eldöntenie, hogy elég. De azt hiszem, a visszatérése során nagyon jó, ha nem jobb, mint elõtte. Egészen kiváló, mióta visszatért." 

 

Paul Scholes visszatérése óta ezen mérkõzéseken szerepelt:

 

Man City (i) 3-2 - FA Cup *
Bolton (o) 3-0 - Premier League
Arsenal (i) 2-1 - Premier League *
Liverpool (i) 1-2 - FA Cup
Stoke City (o) 2-0 - Premier League
Chelsea (i) 3-3 - Premier League *
Liverpool (o) 2-1 - Premier League
Ajax (i) 2-0 - Europa League *
Ajax (o) 1-2 - Europa League *
Norwich (i) 2-1 - Premier League
Tottenham (i) 3-1 - Premier League
West Brom (o) 2-0 - Premier League
Wolves (i) 5-0 - Premier League

 

* ezeken a találkozókon csereként állt be  

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!