United archívum: Juan Seba Veron

Következõ állomásunk a klub hivatalos magazinjának arhívumában Juan Sebastian Veronhoz vezet.


A 2002-es interjúban Veron az Old Traffordon eltöltött elsõ évérõl beszél. A United nem kevesebb, mint 28 millió fontot fizetett a Lazionak a középpályásért, aki saját szavaival élve katasztrofálisnak nevezte bemutatkozását a Vörös Ördögök csapatában.
 
Már egy éve vagy Manchesterben. Milyen itt az élet?
 
A családommal érkeztem, és remekül sikerült beilleszkednünk, bár teljesen eltérõ kultúrával találkoztunk, akár Dél-Amerikához, akár Olaszországhoz képest, de jól érezzük magunkat Angliában. Rengeteg új dolgot tanultunk, és sok tapasztalattal gazdagodtunk ezalatt az egy év alatt.
 
Mivel töltöd az idõd a pályán kívül? 
 
Sokat vagyok a családommal, ahogyan telnek az évek egyre több idõt töltök velük, és  ezt nagyon élvezem. Néha elmegyek a csapatból a srácokkal Manchester központjába, beülünk valahova, beszélgetünk, de már nem maradozom ki éjszakai bulikon.
 
Sokat vagy Diego Forlannal, aki szintén beszél spanyolul? 
 
Igen. Jó vele beszélgetni, de igyekszem minél többet használni az angolt, mert szeretném tökéletesíteni a nyelvtudásom. 
 
Miért gondolod úgy, hogy a tavalyi év katasztrofális volt a számodra? 
 
Ha összehasonlítom az idei és a tavalyi teljesítményem, akkor határozottan elmondhatom, hogy most sokkal jobb vagyok. Rossz lett volna úgy indítani, hogy van egy pár remek játék aztán semmi. Azt hiszem a váltás egy kicsit nehézkes volt, de sikerült felvennem a ritmust és szeretnék még többet fejlõdni.
 
Hogyan sikerült megbirkóznod az erõs kritikákkal?
 
Néha nagyon nehéz. Fõleg amikor nem is a futballpályán nyújtott teljesítményedet kritizálják, hanem a személyedet. Sok pletyka volt az átigazolásommal, a személyemmel kapcsolatban. A rajongók néha hajlamosak elhinni mindent, amit az újságok írnak, és ez nagyon kellemetlen, mert én tudom, hogy ezek hazugságok.
 
Örülsz, hogy bezárult az átigazolási ablak, és elcsendesülnek a távozásoddal kapcsolatos pletykák?
 
[nevet] Igen, legalábbis januárig!
 
 
Hogy Sir Alex kiállt melletted, mennyiben segített neked? 
 
Nagyon sokban. Igazán hálás vagyok a menedzsernek, amiért támogatott és végig kiállt mellettem. Szembeszállt a kritikákkal akkor is, mikor nem teljesítettem túl jól, biztatott és megadta a lehetõséget a bizonyításra. Ez nagyon meglepõ volt egyébként, mert soha nem tapasztaltam, hogy bármelyik edzõ így kiáll egy játékos mellett akkor is, ha nem jól mennek a dolgok. Ez nagyon nagy erõt adott nekem a folytatásban ahhoz, hogy jól tudjak teljesíteni.
 
A rajongók szeretnek a játékosok különleges, veleszületett képességeirõl olvasni. Szerinted futballistának születni kell? 
 
[nevet] Nos nem tudom, de az biztos, hogy gyerekkoromban nagyon sok törött ablak volt a környéken. Én úgy gondolom, hogy igen, valamilyen mértékben kell hozzá veleszületett adottság is, de semmit sem ér a tehetség, ha nem párosul kitartással. Keményen meg kell küzdeni azért, ha valaki a legjobb teljesítményt akarja kihozni magából. 
 
Élvezed az extra felelõsséget, hogy Roy Keane-t helyettesítheted sérülése miatt a pályán? 
 
Ilyen áron nem. Ezt a helyzetet kihasználva nem szeretnék elõrébb jutni a Unitedben. Roy az egyik legnagyobb személyisége a klubnak jelenleg is, de nyomot fog hagyni a Manchester United történelmében is. Bárhol szívesen játszom, ahol az edzõ mondja, de Roy pótolhatatlan a csapat számára. 
 
Hol szeretsz jobban játszani, a Bajnokok Ligájában vagy a Premier League-ben?
 
Itt is, ott is. Mindkét mérkõzéssorozatot élvezem. A Bajnokok Ligája gyõzelem nagyobb elismerést jelent, viszont az angol liga nagyon színvonalas mérkõzésekre ad lehetõséget.
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!