Ferguson Scholes teljesítményét méltatja

Sir Alex Ferguson szerint Paul Scholes visszatérése ugrásszerû változást hozott a Manchester United bajnoki játékába.


Scholes visszatérése óta a Vörös Ördögöknek sikerült megszerezniük az elsõ helyet a bajnokság tabelláján, és folyamatos nyomást gyakorolniuk az addig élen álló városi rivális City csapatára.

 

A vasárnapi eredményeknek viszont döntõ hatása lehet a verseny hátralévõ részében, mivel a Vörös Ördögök 2-0-ra gyõztek a QPR csapatával szemben, a City viszont 1-0-ra kikapott az Arsenaltól. Ezzel a United nyolcpontos elõnyhöz jutott, hat mérkõzéssel a bajnokság végéhez közeledve, ami a City menedzsere, Roberto Mancini szerint már behozhatatlan hátrány a Vörös Ördögökkel szemben.

 
A United sikersorozatának kezdete az idei bajnokságban egybeesik Scholes visszatérésével. Azóta a lehetséges 36 pontból 34-et szerzetek meg. A 38 éves középpályás visszatérése óta 8. gyõzelmét aratja csapatával, amelyben egy tipikus góllal segítette a Vörös Ördögöket a QPR felett aratott gyõzelemhez.
 
 
"Ez egy igazi Scholes gól volt" - mondta Ferguson.
 
"Nagyon jól átlátja a játékot, remek módon és tempóban irányít a pályán. Ugyanolyan bravúrral teszi a dolgát 37 évesen, ahogyan ezt tette egész pályafutása alatt." 
 
"Õ egy nagyszerû játékos, akinek a United elmúlt heti sikereiben nagyon nagy része van."
 
A skót tréner beszélt arról is, hogy bár elégedett a vasárnapi gyõzelemmel és nem számoltak a City botlásával, kellemes meglepetés volt az Arsenal gyõzelme. Viszont ragaszkodik ahhoz, hogy még nem jött el az ünneplés ideje.
 
"Elégedett vagyok az eredménnyel" - mondta Sir Alex.
 
"Nem volt a legszebb játék és egy kis szerencse is közrejátszott, de most a gyõzelem a lényeg. A munka viszont még nincs elvégezve. Hat mérkõzés vár még ránk, három hazai és három idegenbeli. Nem bízzuk el magunkat a megszerzett elõnyünk miatt, keményen harcolunk a bajnokság végéig. Ha így teszünk, akkor remélhetõleg a verseny végén újra magasba emelhetjük a Premier League trófeáját."


teamtalk.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!