Robbanásveszély a dollár-olajvezetéken

Robbanásveszély fenyegeti az Eastlandshez csatlakozó dollár-olajvezetéket, miután a Manchester City csapata nyolcpontos hátrányba került a Vörös Ördögökkel szemben.


John Dillon, a Daily and Sunday Express újságírója szerint a veszélyt a Roberto Mancini által gerjesztett tûz okozza. 
 
Az összeomlás fõ oka, hogy a dollármilliókat költõ City figyelmen kívül hagyta az emberi tényezõt. Sikerült hatalmas összegekért felvásárolniuk a méregdrága alkatrészeket a gépezethez, de az összeszerelésre nem fordítottak elég idõt. A "gyár" igazgatója pedig teljesen elveszítette tekintélyét, amikor visszahívta az engedetlen magatartása miatt kirúgott Carlos Tevezt, majd teret engedett Balotelli önkényeskedésének.
 
 
Ha Abu Dhabiban is fõcímen hozzák az újságok Mancini hibáit félõ, ha a sejk kezébe kerülnek a lapok, a City menedzserének befellegzett.
 
A jelen futballvilágában nagy divat egy-két év után elbocsájtani a vezetõket, ha nem mûködnek megfelelõen a dolgok. Pedig a City jövõét nézve ez a lehetõ legrosszabb döntés lenne az arab vezetés részérõl. 
 
Idõt kellene hagyniuk Mancininek, hogy összehegessze a drága alkatrészeket, bár nehéz dolga lesz, mivel túl sok csapatában a nagy név, akik mind különleges bánásmódot követelnek maguknak.
 
Bár minta akadna arra, hogyan kezelje játékosait, és nem is kell messzire mennie érte. Elég, ha átlátogat a szomszédba és megnézi, Sir Alex hogyan ment Cantona után egész Párizson keresztül, vagy ahogyan Roy Keane temperamentumát kordában tudta tartani.
 
De példát vehetne arról is, ahogyan Wayne Rooneyt megszelídítette a tapasztalt skót tréner. Ferguson nagy figyelmet fordít játékosai viselkedésére, nem csak a gólokat várja el tõlük, hanem szigorú elvei betartását is megköveteli embereitõl. Az elvárásai viszont nem egyoldalúak. Rengeteg munkája van abban, hogy létrehozza a tökéletes egységet a csapaton belül. Mindig kiáll a játékosok mellett és a legfontosabb, hogy nem hagyja számításon kívül az emberi tényezõt.
 
 
Igaz, nehéz lenne Mancininek Ferguson zsenialitását lemásolni, fõleg Balotelli esetében, akihez talán pszichiáter segítségét is igénybe kellene vennie. De mindenképpen idõre van szüksége, hogy összekovácsolja a különbözõ nemzetiségû és temperamentumú csapatát. A City arab tulajdonosainak pedig ki kellene tartaniuk Mancini mellett még akkor is, ha a befektetett dollár milliók idén nem hozzák meg a várt eredményeket.
 

Felmerültek olyan hírek, miszerint Mourinho váltaná Mancinit. Ferguson tapasztalatával és ravaszságával talán õ az egyetlen, aki fel tudná venni a versenyt, de köztudott, hogy a portugál menedzser vágya, hogy egy szép nap majd a Unitedet irányítsa. 


express.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!