Neville: Folytassa Giggs!

Gary Neville szerint Ryan Giggs még negyvenes éveiben is játszani fog, és a Manchester Uniteddel elért sikereit és rekordjait soha senki nem fogja megdönteni.


Neville sem panaszkodhat játékoskarriere során elért eredményeit illetõen, ugyanis a Manchester United saját nevelésû védõjeként a klub utóbbi 20 évét jellemzõ trófeaözönbõl többek között nyolc bajnoki címmel és Bajnokok Ligája gyõzelemmel vette ki a részét, mielõtt pár évvel ezelõtt szögre akasztotta volna stoplisait.

 

Azonban az idõsebbik Neville-testvér tudja, hogy sikereit mindig is el fogja halványítani Ryan Giggs, aki a klub amúgy is éremhalmozó 92-es korosztályából is kimagaslik gyüjteményével.

 

Ha a United idén megnyeri a Premier League küzdelemeit, az lenne Giggs 13. bajnoki címe, amellyel megdöntené a saját maga által tartott rekordot. És ha hasonlóan magas színvonalon tud még játszani, akkor Neville nem látja okát, hogy a 38 éves középpályás miért ne játszhatna még további szezonokat, miután a következõ idényre már elkötelezte magát Sir Alex Ferguson legénységéhez.

 

 

"Látunk bármikor is még hozzá hasonlót? Nem, kizárt" - kezdte a Sky Sports szakértõjeként dolgozó egykori csapatkapitány.

 

"Ryan Giggs a brit futball valaha volt legsikeresebb játékosaként fog bevonulni a történelembe, és nem hiszem, hogy bárki is meg tudná közelíteni az általa elért eredményeket. Azt követõen, hogy hihetetlenül sikeres két évtizeteden van túl, most a 13. bajnoki címe küszöbén áll. Amikor fiatalabbak voltunk, akkor gyakran hallottunk Alan Hansen Liverpoollal elért lenyûgözõ nyolc bajnoki aranyáról. De aminek most lehetünk szemtanúi, az nem más, mint egy nagyság tündöklése."

 

"Ryan egyedi, és megismételhetetlen, már minden rekordot átadott a múltnak, ami a hazai bajnoki címeket illeti, de benne még mindig meg van az a hihetetlen vágy, szellemiség, és képesség, ami ahhoz kell, hogy folytatni tudja. Még mindig fantasztikus nézni a játékát. Lassan már mindenki feladja, hogy arról kérdezgesse, még meddig folytatja. Miért is kellene abbahagynia?"

 

"Amikor egy olyan játékosról van szó, aki ilyen minõséget képvisel, és még mindig képes csapata segítségére lenni, akkor miért is kellene ilyenre gondolni? Ryan 38 éves, és ha akarja, akkor még 42 éves korában is képes lenne kimagasló teljesítményt nyújtani, az alapján, ahogyan játszik mostanában, ahogy kinéz a teste, és természetesen nem utolsósorban a meglévõ képességei miatt."

 

Neville egy interjúsorozat részeként beszélt egykori csapattársáról, amelyet a Premier League történelmének 20. bajnoki szezonja végéig tart majd. Mára Giggs maradt az egyetlen olyan játékos, aki az 1992-ben életre hívott bajnokságban az összes eddigi szezonban pályára lépett, amely egyértelmûen az angol pontvadászat elsõ számú játékosává teszi. Az ugyanis, hogy a két évtized alatt folyamatosan a legmagasabb szinten volt képes játszani, egyértelmûen mutatja, hogy Giggs miként alkalmazkodott a futball, mint játék változásaihoz.

 

 

"A Premier League történetének legjobb játékosa? Nem kérdéses, hogy ez nem más, mint Ryan Giggs" - tette hozzá Neville.

 

"Õ folyamatosan, szezonról-szezonra alkalmazkodott a játék változásaihoz. Pályája elején még szélvészgyors szélsõ volt, amelybõl aztán visszavont ékké avanzsált, majd most már középsõ középpályást játszik, de képes akár a védelem bal oldalán is bizonytani, ha arra van szükség. Bárhol képes játszani, és ez teszi a legnagyobb játékosokat: képesek alkalmazkodni."

 

Természetesen a tehetség sem utolsó egy futballista szempontjából, Giggsnél pedig ez már akkor is egyértelmûen látszott, amikor Neville elõször látta még iskolás korukban.

 

"Ryannek istenadta tehetsége van."

 

"Elõször 14 éves koromban játszottam vele. Még mindig õ a legjobb fiatal játékos, akit valaha láttam. Felfoghatatlan volt számomra, hogy mikre nem képes - a labda csak úgy ragadt a lábához, és mindezt lenyûgözõ sebességgel tudta végrehajtani."

 

"És valószínûleg nem ez lenne az elsõ dolog, amit Ryan kapcsán sokan emlegetnének, de igen kemény mentalitású, és fizikálisan is rettentõen erõs. Hihetetlen étvágya és eltökéltsége van azt illetõen, hogy folyamatosan keményen dolgozzon, és évrõl-évre trófeákat nyerjen."

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!