Manchester United 4-4 Everton

Két gólos elõnyét adta el a United, ezzel esélyt adott a Citynek, hogy feljöjjön 3 pontra a városi derbi elõtti fordulóban.


Kétszer vezetett két góllal a United, a végén azonban döntetlen lett a vasárnap kora délutáni találkozó.

A csapatok:

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Nani - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Jones, Giggs, Smalling, Park, Hernandez, Young.

Everton Howard - Hibbert, Jagielka, Heitinga, Distin - Neville, Gibson - Osman, Fellaini, Pienaar - Jelavic
Cserék: Mucha, Stracqualursi, McFadden, Cahill, Gueye, Barkley, Anichebe.

Két vendég lövéssel indult a találkozó, az elsõ esetben Jelavic lõtt, de Gea védett, majd Osman tüzelt mellé. Bõ tíz percet kellett várni a hazaiak elsõ lövésére, Valencia jobb oldali beívelését lõtte Nani 18 méterrõl kapu mellé. Az elsõ fél órára leginkább a mellélövések voltak jellemzõk, majd a 33. percben hidegzuhanykét jött a hazai szurkolók számára az Everton vezetõ gólja. Hibbert a jobb szélrõl adhatott be, megtalálta Jelavicot, akirõl Rafael lemaradt, de a csatár eléggé kiszorult, így majdnem az alapvonal magasságából fejelt...gólt! Ugyanis a fejese elszállt de Gea felett és a hosszú kapufa mellett hullott a hálóba, 1-0 az Evertonnak.

Magasabb fokozatra kapcsolt a United, aminek a 41. percben meg is lett az eredménye. Nani kiváló beívelését Rooney fejelte 6 méterrõl Howard kapujába, 1-1.

 


Szünet elõtt még Welbeck elõtt alakult ki helyzet, de a csatár egy kapu elõtti kavarodás végén mellé lõtt. Döntetlennel vonultak az öltözõkbe a csapatok.

A második játékrész alacsony színvonalon kezdõdött, mintha a csapatok rápihentek volna az utolsó fél órára. Egészen az 57. percig kellett várni valamire való helyzetre, abból viszont gól született. Nani küzdött fejjel a labdáért, amit sikerült is Welbeckhez bólintania, aki 17 méterrõl egy cselt követõen gyönyörûen lõtte ki a bal felsõt, 2-1 a Unitednek

 


Sõt, három perc múlva Carrick, Nani és Welbeck csodaszép passzolgatása után a fiatal angol csatár tökéletesen ugratta ki a portugál szélsõt, aki a kifutó Howard felett elpöckölte a labdát, kapuba juttatva azt és már 3-1-re módosítva az állás.

 


Hét percig volt két gólos a hazai elõny, ekkor Hibbert ismét tökéletes ívelést adott a hazai kapu elé, ahol Fellaini kapta meg és nagyon szép gólt lõtt a bal alsóba, 3-2!

Azonban a 69. percben ismét kettõvel vittek Rooneyék. Valencia passzolta fel a labdát, Welbeck elengedte azt, Rooney kapta így meg, aki egybõl passzolt a kiugró csatártársnak. Danny alapvonal felé vezette a labdát, majd a középen üresen érkezõ Rooneyhoz tálalt, aki nem hibázott, megszerezte manchesteri pályafutásának 180. gólját, ezzel már megelõzte George Bestet és Dennis Violletet.

Kilenc perccel a találkozó elõtt meccslabdát puskázott el a United. Rafael remek beadását Evra fejelte két méterrõl kapufára, maradt a 4-2. De csak két percig, ugyanis Neville felívelését Fellaini lefejelte úgy, hogy Evans és Ferdinand is a nyakán lógott, a labdára érkezett az így üresen maradó Jelavic, aki megszerezte második gólját a mai napon, 4-3-ra felhozva csapatát. Sõt, öt perccel a találkozó rendes játékidejének vége elõtt egyenlített a vendég gárda. Fellaini kapott labdát a tizenhatoson belül, Rafael lemaradt Pienaarról, aki remek passzt kapott a belga középpályástól és könnyû dolga volt, hogy megszerezze a liverpooliak negyedik gólját.

A Vörös Ördögök csak ekkor ébredtek fel, de az öt perces hosszabbítás sem volt elég arra, hogy ismét vezetést szerezzenek, így két igen fontos pontot dobtak el a véghajrában.


Premier League, 35.forduló
Manchester United 4-4 Everton
Old Trafford, 75522 nézõ

Vezette: Mike Jones

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia(Hernandez 89.), Carrick, Scholes(Jones 86.), Nani - Rooney, Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Giggs, Smalling, Park, Young.

Everton Howard - Hibbert, Jagielka, Heitinga, Distin(Cahill 83.) - Neville, Gibson - Osman(McFadden 64.), Fellaini, Pienaar - Jelavic
Nem használt cserék: Mucha, Stracqualursi, Gueye, Barkley, Anichebe.

Gólszerzõ: Rooney 41', 69', Welbeck 57', Nani 60' illetve Jelavic 33', 83', Fellaini 67', Pienaar 85'

Sárga lap: Evra illetve Distin, Neville

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Danny Welbeck

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!