Gill büszke az akadémiára

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill támogatja a Vörös Ördögöket, hogy folytassák a klub játékoskinevelését a híres carringtoni akadémián keresztül.


Természetesen a Manchester United már a Busby bébik óta gazdag történelemmel rendelkezik a saját nevelésû játékosok felépítésében, és az Old Trafford közönsége semmit sem szeret annál jobban látni, mint hogy a klub falai közül kikerülõ játékosok lépnek pályára a klub színeiben.

 

A jelenlegi keretbõl Ryan Giggs, Paul Scholes, Jonny Evans, Darren Fletcher, Tom Cleverley és Danny Welbeck is a csapat akadémiájának ranglétráját megmászva verekedte be magát a felnõttek közé, és mindannyian nagy hatással vannak a Vörös Ördögök bajnoki címért folyó harcában az idei szezon során is.

 

 

"Ez már régóta nagy erõssége a Manchester Unitednek, és ez továbbra is így lesz" - kezde Gill a klub hivatalos hírlevelének, a Red Viewnak.         

 

"Szükségünk van arra, hogy olyan helyzetbe kerüljünk, amely lehetõséget ad rá, hogy olyan játékosokat vehessünk, mint David de Gea, ha kapust kell vennünk, vagy ezt, vagy azt a játékost. De ezzel egyidõben nagyon szerencsések is vagyunk, hogy egy olyan menedzserünk és filozófiánk van, amely sokat elárul, hogy miként kezeljük a saját nevelésû játékosainkat, és hogy miként tekintünk az õ fejlõdésükre."

 

"Ez kulcsfontosságú, nem csak abból az egyértelmû okból kifolyólag, hogy bekerüljenek a felnõtt csapatunkba, amely legalább ugyanolyan nehéz dolog, mint a keretbe való bekerülés, de emelett számos nagyszerû játékos futottba remek karriert más kluboknál, azt illetõen, hogy nálunk nevelkedett."

 

"Tehát nálunk erre nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, de ezt el is várják a szurkolóink. Egyértelmû, hogy ha kimész az Old Traffordra, akkor a legnagyobb örömmel az akadémiáról kikerült játékosokat fogják fogadni a pályán. Ez nagyon fontos számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!