United archívum: Van Nistelrooy

A Manchester United hivatalos magazinjának archívumából Ruud van Nistelrooy exkluzív interjúja következik.


Idõutazásunk következõ állomása 2002-be visz vissza bennünket, amikor is a United kiváló csatára elnyerte PFA év játékosa díjat, és a csapattársak által megszavazott, a szezon legjobb játékosa díjat.

 
A csapattársaid szerint te vagy az év játékosa. Sokat jelent neked ez az elismerés?
Igen. Ez egy remek érzés. Még csak egy éve vagyok a klubban és elnyertem a PFA díjat, most pedig a csapattársaim is rám szavaztak. Ez nagyon értékes elismerés a számomra, egyben nagy megtiszteltetés. Örülök, hogy sikerült hozzájárulnom a klub sikereihez. A társaim elismerése pedig egy igazán remek elõjel a jövõre nézve számomra a Manchester Unitedben, ami nagyon sokat jelent nekem. 
 
Te kire szavaztál?
Ole-ra. Remek teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, úgy gondolom õ is megérdemelte volna a díjat. Már régebb óta játszik a Unitedben és szerintem az idei volt a legjobb szezonja eddigi pályafutásának. Ole egy bónusz a jó játékhoz a számomra, nélküle nem érhettem volna el ilyen teljesítményt.
 
Úgy érzed, hogy az Ole és közötted kialakult kapcsolat segíthet a szezon további részében is?
Sohasem lehetsz túl öreg a tanuláshoz. Biztos vagyok abban, hogy Ole professzionizmusából még sokat meríthetek, és a közös munkánk gyümölcsözõ lesz a továbbiakban is.   
 
Tavaly sok vitát okozott, hogy 4-5-1-ben, egyedül játszottál elõl. Ez a szerepkör nem volt szokatlan neked?
Nem. Semmi bajom nem volt vele, Hollandiában gyakran játszottunk ebben a felállásban, megszoktam már. Itt pedig remek támogatást kapok a középpályáról, így minden simán megy. Teljesen mindegy milyen felállásban játszom, hisz egy remek csapat áll mögöttem.
 
Örömmel tölt el, hogy a United rajongók ilyen hamar elfogadtak?
Már akkor befogadtak, mikor még hivatalosan nem is voltam a klub tagja. Ahogyan az újságokban szárnyra kapott a hír, hogy a Unitedhez igazolok, már azonnal úgy kezeltek mintha régóta itt játszanék. Fantasztikus érzés egy olyan csapathoz tartozni mint a United, melynek rajongótáborához hasonlóan lelkes szurkolókat még nem láttam soha. Rengeteg levelet kaptam amiben a támogatásukat fejezték ki irányomban az emberek, és ez nagyon sokat jelentett abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjek és jó teljesítményt tudjak produkálni. Valahogy meg akartam hálálni a bizalmukat. A rajongok mindig azzal a reménnyel jönnek egy mérkõzésre, hogy megnézzenek egy jó játékot és jól érezzék magukat, és én ezt szeretném nekik adni cserébe a biztatásukért.
 
 
A szezon végén elnyerted a PFA év játékosa díjat, viszont a csapattal nem sikerült trófeát nyernetek. Milyen érzés ez a számodra
Természetesen az egyéni díj eltörpül a csapat által szerzett trófeák mellett, de örülök, hogy sikerült elnyernem az év játékosa díjat, mert ez nagyban inspirál a még jobb teljesítmény elérésére.
 
Néhányan azt mondták a szezon vége felé kezdett egy kicsit megfakulni a teljesítményed. Egyetértesz ezzel?
Nem tudom. Én nem érzem, hogy így lenne. Próbáltam minél hamarabb beilleszkedni és egyenletes teljesítmény nyújtani. Talán nem rúgtam annyi gólt, de a szezon vége felé közeledve, már minden csapat egy kicsit óvatosabb játékot játszik, hisz nagyon fontos pontokról van szó.
 
Idén az Arsenal nyerte meg a címet az Old Traffordon. Te voltál az utolsó játékos a mérkõzés után, aki leballagott a pályáról. Akkor teljesen levertnek látszottál. Meddig tartott ez az érzés?
Pokolian fájt napokig. Egyszerûen hihetetlen volt, hogy a bíró lefújta a mérkõzést és már nem tehetek semmit. Nem akartam elfogadni, hogy az egész évi kemény munkánk abban a pillanatban köddé vált. A sípszó olyan volt, mint egy hatalmas pofon, eltartott egy jó ideig míg túljutottam a kudarcon. De most már elkezdtük a felkészülést a következõ szezonra, és egy újabb kihívás vár ránk. Egy újabb esély a bajnoki címre. 
 
Úgy ünnepled a gólokat mint egy gyerek, aki megnyert egy junior kupát. Ez nagyon tetszik a rajongóknak. Hogy érzed a sérülésed miatti kihagyás fokozza a siker utáni éhségedet jobban, vagy a szurkolók öröme a góljaid láttán?
Azt hiszem, mindkettõ. Eléggé szélsõségesen élem meg a dolgokat, a gyõzelem rendkívül feldob, viszont a vereség épp olyan mértékben lehangol. De egy biztos, ha elölrõl kezdhetném, újra a Unitedhez igazolnék. Itt mindig nagy esély van a gyõzelemre és ez egy csodálatos érzés. Most egy újabb kihívás áll elõttünk. Nagyon élvezem a játékot a Manchester Unitedben és mindent megteszek azért, hogy jó játékot lásson tõlünk a rendkívül lelkes közönségünk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!