United archívum: Ronaldo

A Manchester United hivatalos magazinjának archívumában keresgélve elérkeztünk a káprázatos szélsõhöz, Cristiano Ronaldohoz 2005-be.


Ronaldo, aki napjainkban is világszínvonalú játékos, beszél csodás trükkjeirõl és beilleszkedésérõl az Old Traffordra.

 

A nagy vetélytársak rangsorában a Chelsea megerõsödése szerinted veszélyeztetheti a Liverpool dominanciáját?
A United felveszi továbbra is a versenyt bármelyik klubbal a következõ években, mert egy kivételes klub. Roman Abramoviccsal a Chelsea nem jelent különösebb veszélyt ránk. Csak emlékezz vissza, megbirkóztunk már nem egyszer olyan nagy csapatokkal mint az Arsenal, a Liverpool vagy a Newcastle. Bár elmondható, hogy a Premiership egyre erõsebb, de mi is azok vagyunk és sikerül megbirkóznunk a kihívásokkal.
 
Mi a különbség a Premiership és a Bajnokok Ligája között?
A legfontosabb különbség nyilván az, hogy más kaliberû ellenfelekkel kell megküzdeni, az Európa legjobbja címért. Nem lehet ugyanabban a stílusban játszani, hiába is próbáltam ugyanazt a játékot hozni, mint a Premiershipben, nem tudtam úgy érvényesülni a pályán. Az európai verseny más taktikát igényel. De a legfõbb célom, hogy mindkét versenysorozatban megfeleljek és segíteni tudjam a csapatom a sikerekben.
 
Mesélsz nekünk a Millwall ellen trükkjeid titkáról ?
Ez tiszta ösztön. Nem tudom elmagyarázni a trükkjeim, csak úgy jönnek a helyzetektõl függõen. Nem részesülõk semmilyen titkos képzésben, a cselezés az énem egy része. Sosem fogom elfelejteni, azon a mérkõzésen Ruud [Van Nistelrooy] kapta a Man ​​of the Match díjat, de õ felajánlotta nekem. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen elismerésben lesz részem valaha is egy csapattársamtól. Azt akarta, hogy fogadjam el tõle, és én elfogadtam. Most már nálam van a nappaliban, a manchesteri házamban. Nagyon hálás vagyok neki ezért a nemes gesztusért és ez a díj mindig is különleges marad a számomra.
 
 
Sir Alex szerint 23-24 éves korodra leszel olyan jó, mint Ronaldinho. Te mit gondolsz errõl?
Ha a fõnök így gondolja, nem vitatkozom vele. Az elmúlt év alatt sokat tanultam, és ebben a szezonban már jobb vagyok, mint amikor megérkeztem. Nehéz volt megszokni az angol fociban a kemény fizikai kontaktot, de sikerült alkalmazkodnom. Ha egy ilyen kiváló klub játékosa vagy, mint a Manchester United, mindig van lehetõséged a tanulásra és a fejlõdésre. Megpróbálom az angol stílust ötvözni a sajátommal, és természetesen szeretnék még nagyon sokat fejlõdni.
 
 
A csapattársak kritikája hogyan hat rád?
Ugyanúgy reagálok, mint bárki más. Néha nem úgy mennek a dolgok ahogyan szeretnéd. A Unitedben az a jó, hogy mindannyian odafigyelünk egymásra és ha valamit nem jól csinálsz, nem csak kritizálnak, hanem elmagyarázzák, hogy hogyan tudod kijavítani a hibát. Ugyan az a célunk, ugyan azért dolgozunk mindannyian. Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor támogatjuk egymást összetartunk és ez nagyon sokat segít a fejlõdésben.
 
Wayne Rooney egy másik csodálatos fiatal tehetsége a Unitednek. Van valamilyen különleges kapocs köztetek?
Nem tudok sok újat mondani Rooneyról. Õt már mindenki ismeri. Nagyszerû játékos, nagy jövõ áll elõtte. Nincs köztünk különleges kapcsolat, mindenkivel jól megértem magam, így Wayne-nel is. Egy nagy klub mindig nagy kihívások elé állít, sok tehetséges játékossal kell felvenned a tempót, de ez is hozzájárul ahhoz, hogy a maximumot hozzam ki magamból.
 
Játék közben nagyon gyakran kimutatod az érzelmeidet. Te ennyire szenvedélyes futballista vagy?
Hogy jobban kimutatom az érzelmeimet, mint a többiek, az azért van, mert nagyon boldog vagyok, ha focizhatok. Lehet van valami köze a latin temperamentumomnak is hozzá, de a foci számomra egyet jelent a boldogsággal, és az örömöm képtelen vagyok elfojtani.
 
Végül, jó formában vagy most?
Igen, most jó formában vagyok. Nem mintha többet vagy más módon edzenék, ugyanúgy tréningezek, mint a többiek. Viszont, ha sokat játszhatok, jól érzem magam, és ez egyre jobb teljesítményre sarkall.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!