Ronny örül a United visszatérésének

Hétfõ délután a Manchester Unitednél bejelentették, azt tervezik, hogy augusztus 5-én Osloban megmérkõznek a norvég Valerenga csapatával.


Ronny Johnsen elmondhatja, mindkét csapattal nyert kupákat és exkluzív interjúban beszélt a ManUtd.com munkatársának, Nick Coppack-nak arról, milyen nagy támogatást is élvez a Manchester United a skandináv térségben.

Ronny, mit jelent a norvég rajongók számára ez a bejelentés?
Ez egy fantasztikus hír. A Skandináv Szurkolói Csoport messze a legnagyobb a világon és a Manchester United messze a legnépszerûbb klub Norvégiában. Tudom, hogy ez egy nagy-nagy hír a világ ezen részén élõ szurkolóknak. Nagyon sok United szurkoló van Norvégiában. Ez a hír mindenkinek jó.

Általában a norvégok jönnek az Old Traffordra, nem a United Norvégiába...
Így igaz. Mindig, amikor a United hazai pályán játszik, sok norvég szurkoló utazik Manchesterbe. Van néhány norvég bérletes is. Ez is megmutatja, mit jelent számukra a klub. Igazán szép, hogy most a United látogat el hozzájuk. Úgy vélem, mindannyian nagyon büszkének érzik magukat. A Manchester United egy hatalmas klub Norvégiában és a szurkolók meghalnának a klubért. Minden nap az internten vagy telefonjukon követik, mi történik a Uniteddel és amilyen gyakran csak tehetik, elutaznak az Old Traffordra. Csupán másfél órás repülõútról van szó, szóval nem túl nehéz eljutni oda, de tudom, igazán értékelik, hogy a United jön most hozzájuk.

Mit tudsz elmondani a nyári ellenfélrõl, a Valerengáról?
Valerenga az a klub, ahova én visszatértem, miután elhagytam a Premier League-et és norvég bajnoki címet nyertem velük 2005-ben. Nagyon boldog vagyok ezért, mert nekik van a legjobb szurkolótáboruk Norvégiában - igazán megérdemlik ezt a napot. Boldog vagyok a Klanen miatt is, amely a legnagyobb szurkolói csoportjuk neve. Nagyon nagy meccs lesz ez és nem lesz probléma megtölteni a stadiont erre a találkozóra. (Befogadóképessége 25572 fõ - a szerk.)

 


Természetesen nem ez lesz az elsõ nyári, barátságos meccs a két klub között. 1998-ban te is részese voltál egy ilyen mérkõzésnek...
Igen, emlékszem nagyon jó meccs volt. 2-2 lett a vége. Nagyszerû lesz a United számára, hogy visszatérhet és játszhat és remek lesz a játékosoknak is. Olykor egy felkészülési meccsen nagyon meleg és párás az idõjárás, de itt nem lesz túl meleg az év ezen szakaszában.

A Valerenga kemény ellenfél lesz?
Azt hiszem, igen! A kemény téli hónapok miatt a norvég bajnokság áprilisban rajtol és egészen novemberig tart. A United így a szezon közepén jön ide, ami azt jelenti, a Valerenga felkészült lesz. Jó teszt lesz ez.

Milyen a mostani szezonjuk?
A szezon eleji játékuk miatt küzdöttek egy kicsit, de jönnek az eredmények és egy jó ritmusba kell kerülni, mire a United a városba érkezik. Jelenleg a harmadik helyen állnak és valóban jó teszt lesz ez a Unitednek, ami segít felkészülni az angol szezonra. Nagyon versenyképesek lesznek.

2002-ben hagytad el a Unitedet. Milyen szorosan követed a Vörös Ördögöket?
Igazán közelrõl követem még mindig. Néhány 'Trophy Tourba' besegítettem, jó a klub körül tevékenykedni és a világ minden táján szurkolókkal találkozni. Vicces is, mert még egy csomó ember dolgozik a klubnál, akik akkor is ott voltak, amikor én még játékosként szerepeltem. Mindig szívesen üdvözöltként éreztem magam. Ez egy igazán családias klub.

 


Végül, milyen hatással volt rád korábbi csapattársad és válogatott társad, Ole Gunnar Solskjaer menedzseri munkája?
Ole mindig is menedzseri munkát akart és nagyszerûen dolgozott. Nem könnyû, de igen jól megoldotta. Megnyerni a bajnokságot a Moldéval elõször a klub történelme során óriási eredmény és Olénak rengeteg elismerés jár ezért. Nem vagyok meglepve, hogy ilyen jól csinálja.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!