Olimpia: A United osztja a lapokat

Úgy tudni, hogy Ryan Giggs az egyetlen olyan túlkoros játékos, akit a Manchester United enged, hogy beválogassanak Nagy-Britannia olimpiai futballcsapatának keretébe, miután a klub telefonon egyeztetett az Angol Futballszövetséggel (FA).


A Manchester United részérõl teljességgel kizárták ezzel annak a lehetõségét, hogy Nagy Britannia olimpiai csapatának szövetségi-kapitánya, Stuart Pearce beválogassa keretébe Rio Ferdinandot, Wayne Rooneyt, Paul Scholest, és Jonny Evanst, mint 23 éven felüli, túlkoros játékosok.

 

Egy 2008-as, bírósági szabályozás szerint a kluboknak joguk van arra, hogy megtagadják játékosaik elengedését egy olyan tornára, amely nincs benne a nemzetközi meccsnaptárban, de a United ezt a rendelkezést csak túlkoros játékosai esetében használta ki.

 

Tom Cleverley, Danny Welbeck, Phil Jones és Chris Smalling is az olimpiai csapat rendelkezésére fog állni, ha nem kerülnek be az angol válogatott Európa-bajnokságon részt vevõ keretébe.

 

 

Az a hír már csütörtökön délelõtt napvilágot látott, hogy Sir Alex Ferguson bejelentette, Javier Hernandez sem lesz ott a mexikói válogatottal az ötkarikás játékokon, azonban nem fog Ryan Giggs útjába állni, aki 38 éves létére még egyetlen egy rangos nemzetközi tornán se vehetett részt.

 

Giggs már korábban kifejezte abbéli szándékát, hogy ha felkérést kapna, hogy legyen a három lehetséges túlkoros játékos egyike, akkor elfogadná - hacsak a Walesi Futballszövetség ennek az ellenkezõjére nem kéri.

 

Az FA szóvivõje nem volt hajlandó megerõsíteni, hogy tárgyalásokat folytattak-e a Manchester Uniteddel, de bármiféle per, vagy legális csatározás eléggé valószínûtlennek tûnik a felek között, miután a Vörös Ördögök az Eb-n nem résztvevõ fiatal játékosokat, és Giggset is elengedték az olimpiai csapatba.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!