Giggs: Nyerjük vissza a bajnoki címet!

Ryan Giggs büszke rá, hogy õt választották a Premier League elmúlt 20 évének legjobb játékosává, de már a jövõbe tekint és hiszi, hogy a Manchester United még erõsebben fog harcba szállni, hogy visszaszerezze a bajnoki címet.


Giggs a különleges díjat a Premier League által Londonban rendezett gálán vehette át, ahol mellette Sir Alex Ferguson is hasonló elismerésben részesült, mint a 20 éve kezdõdött éra legjobb menedzsere.

 

Ferguson és Giggs 12 bajnoki címhez segítették a Manchester Unitedet a Premier Leagueben, de ebben a szezonban sajnálatos módon ha hajszállal is, de lecsúsztak a címvédésrõl, egy nem mindennapi zárófordulóban a városi rivális Manchester Cityvel szemben.

 

A 38 éves walesi középpályás kijelentette, hogy így is számos pozitívumot ki lehet emelni a United idei szezonban nyújtott teljesítményébõl, azonban személy szerint a nyári szünetnek komor hangulatban fog neki vágni.

 

"Természetesen számunkra nagyon kiábrándító volt ez a végjáték. Egy izgalmas szezonon vagyunk túl, és a Premier League minden évben egyre csak jobbnak tûnik, de mi mindannyian csalódottan kezdhetjük meg a nyári szünetünket" - kezdte Giggs a Sky Sports News-nak.

 

"Le vagyunk taglózva, de emellett büszkék is vagyunk arra, ahogy játszottunk idén, és büszkék vagyunk néhány mérkõzésen nyújtott teljesítményünkre is."

 

"Az, hogy 89 kilenc pontot gyüjtöttünk, és csak gólaránnyal vesztettük el a bajnokságot, sok olyan pozitívumot rejt magában, amelybõl meríthetünk a következõ szezonra."

 

Számos olyan vélemény látott napvilágot, hogy az erõviszonyok átrendezõdni látszanak Manchester városában, és a Unitednek erõsítenie kell a nyáron, hogy versenyben tudjon maradni a városi riválissal szemben, de akárhogy is cselekszik Ferguson az átigazolási piacon, Giggs magabiztos azt illetõen, hogy visszahódítják a bajnoki címet.

 

 

"Ez a menedzseren múlik csak. Remek keretünk van, és hogy erõsít-e a nyáron, azt majd meglátjuk" - tette hozzá a Walesi Varázsló.

 

"Akár lemaradsz a bajnoki címrõl, akár megnyered, a menedzser mindig fejlõdni akar, és elõre tekint, és mi is így fogunk tenni a nyár folyamán."

 

"Szerintem az elmúlt szezonok során már láthattuk, hogy a City egyre erõsebb és erõsebb lett, és most már tényleg csak rajtunk múlik, hogy a következõ évben visszahódítjuk-e a bajnoki címet."

 

"Természetesen az is egyértelmú, hogy jövõre más csapatok, mint a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham is erõsíteni fog."

 

Giggs hiszi, hogy pályafutása hosszúéletûségének titka nem más, mint lelkesedése, és kifejtette, hogy addig fog játszani, amíg Ferguson úgy érzi, hogy képes lehet fontos szerepet játszani csapatában.

 

Amikor az elmúlt 20 évvel kapcsolatos észrevételeirõl kérdezték, Giggs így szólt:

"Csak egyszerûen élvezni akartam a játékot. Ezért játszok még mindig, mert sokkal jobban élvezem, mint bármikor."

 

"Az ember visszatekint olyan mérkõzésekre, amelyeknek részese volt, és olyan játékosokra, akikkel együtt játszott, és csak akkor fogja fel, hogy milyen szerencsés is tulajdonképpen."

 

"Amíg élvezem a játékot, és bekerülök a csapatba, addig folytatom."

 

"Jelen pillanatban nagyon jól érzem magam. Most egy kicsit elvonulok és feltöltõdök, de már nagyon várom a következõ szezont."

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!