Gill: Visszaszerezzük a kupát

David Gill állítja, hogy a Manchester United képes lesz megbirkózni a City gazdag tulajdonosa által generált kihívásokkal, és a következõ szezonban a Vörös Ördögök visszaszerzik a Premier League trófeáját.


Gill, aki 15 éve munkálkodik a Vörös Ördögöknél, figyelmezteti a városi riválist, hogy a United megküzdött már máskor is hasonló kihívásokkal.

 
"Mikor Roman Abramovics megvásárolta a Chelseat 2003-ban és megnyerték a bajnoki címet 2005-ben és 2006-ban, mindenki azt mondta, hogy Abramoviccsal a Chelsea a következõ 10 évben biztosan a trónon marad. De a dolgok nem ilyen egyszerûen mûködnek. A Premier League-ben sok jó csapat van, a Chelsea, a Tottenham és az Arsenal is remekül teljesítettek az idei szezonban és valószínû, hogy jövõre még jobbak lesznek. De a United tradícióit hosszasan még egyik nagy klubnak sem sikerült megtörnie.
 
A hírek szerint azonban a Vörös Ördögök pénzügyei ellentmondásosan alakultak az utóbbi idõkben. Gill viszont állítja, hogy a Unitednél semmilyen pénzügyi akadálya nincs annak, hogy a következõ szezonban tartani tudja a versenyt a nagy klubokkal.
 
"Lehet, hogy egyes klubok nagyobb béreket fizetnek a játékosoknak, de azt hiszem a mi bérrendszerünk, a teljesítmény és a klubban eltöltött évek számához viszonyítva egy reális és kielégítõ összeg. Emellett a Unitednél megszerezhetõ bónuszok is nagymértékben csábítóak lehetnek az új igazolások elõtt."
 
"Nem hiszem, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy esetleg a United nem vonzó a tehetséges játékosok számára. Szilárdan hiszem, hogy Sir Alex Ferguson megkeresése több jó futballista számára is vonzó lehetõséget jelent. Sok tehetség szeretne a Unitedhez igazolni, olyan nagy nevek közé tartozni, mint Paul Scholes és Ryan Giggs vagy Rio [Ferdinand]."
 
 
"Õk mindannyian nagynevû játékosok, ja és persze Wayne, akik már sok trófeát nyertek a klubbal. Nagyon sok olyan tehetség van a piacon, akik egy pillanatig sem vacilálnak, hogy a Cityt vagy az Arsenalt válasszák, mert az álmuk a United. És ilyen játékosokra van igazán szükségünk. Õket nemérdekli, hogy a City milyen irracionális bérajánlatokat tesz. Õket keressük meg komoly ajánlattal, elmondjuk hogy nálunk milyen egyéb bónuszokra számíthatnak. Megmutatjuk, hogy a jelenlegi játékosaink bérei milyen keretek közt mozognak, és teszünk egy reális ajánlatot, amit általában el is fogadnak azok a játékosok, akiknek az az álma, hogy az Old Traffordon játszhassanak." 
 
"Ahogyan ez történt tavaly Phil Jones, Ashley Young és David de Gea szerzõdéseivel kapcsolatban is. Ilyen mentalitással és hozzáállással rendelkezõ játékosokat keresünk. Megadjuk számukra a lehetõséget a fejlõdésre és cserébe hosszútávú együttmûködésre számítunk."
 
Így történt ez Ferdinand és Rooney esetében is, akik már régi játékosoknak számítanak a Unitednél. A klub tulajdonosai is akkor látják kifizetõdõnek a transzfereket, ha a játékosok hosszú ideig maradnak az Old Traffordon, hisz a United sikerei nem csak a klub, de a tulajdonosok malmára is hajtják a vizet. Kétségkívül elmondható, hogy Sir Alex, aki idén elnyerte a Premier League fennállásának 20. évfordulóján a bajnokság történelmének legnagyobb menedzsere címet, a United hosszútávú sikereinek a kulcsa. Az õ kezei alól rengeteg nagy név került ki a futballvilágába. Gill úgy írja le Fergusont, mint aki 25 év óta minden egyes reggel megérkezik a klubba és fáradhatatlanul a United sikerein munkálkodik.
 
"A Premier League a legkeményebb versenysorozat. Lehetetlen lett volna az õ szaktudása és lelkesedése nélkül tartósan a csúcson maradni. Most is csak egy hajszál választott el bennünket az elsõ helytõl, hiszen 89 ponttal holtversenyben álltunk az élen."
 
A közvélemény nyugtalanságára talán az adhat okot, hogy a United idén kiesett a Bajnokok Ligájából, majd az Európa-liga mérkõzés sorozataiból.
 
"Igen a Bajnokok Ligájából való kiesés nagy csalódást jelentett a számunkra, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a visszavonuló nagy nevek helyére új, még az európai porondon tapasztalatlan játékosok érkeztek a csapatba, akiknek ez egy tanuló idõszak volt."
 
"A fiatal tehetségek beépítését a csapatba mindig is nagyon fontosnak tartottuk. A tartalék csapat például idén megnyerte a bajnokságot, és ez egy nagyon jó dolog a jövõre nézve a számunkra. Emiatt az egy szerencsétlennek mondható év miatt nem fogunk magunkba roskadni és nem mondjuk, hogy: Te jó ég, mihez kezdünk ezek után? Már határozott terveink vannak a jövõre nézve."
 
Továbbá Gill Bízik abban, hogy az UEFA pénzügyi fair play szabályzata hamarosan érvénybe lép, és ez majd kényszeríti a klubokat az egyensúly betartására.


guardian.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!