Giggs: Uralták Londont a Vörös Ördögök

Ryan Giggs szerint a Manchester United egyik legnagyobb erõssége a csapat londoni klubok elleni formája volt az elõzõ szezonban.


Az angol fõváros tradícionálisan kellemetlen helyszín a Vörös Ördögök számára, de a 2011/2012-es szezonban Sir Alex Ferguson legénysége a lehetséges 15 megszerezhetõ pontból 13-at elhozott idegenben, míg otthon az Old Traffordon mind az öt klubot - Arsenal, Chelsea, Fulham, Queens Park Rangers, Tottenham - megverte.

 

Ez a mérleg még akár jól is jöhet a következõ idényre, amikor a másodosztály play-offját megnyerõ West Ham United személyében egy újabb londoni alakulat csatlakozik a Premier League mezõnyéhez.

 

Akárhogy is alakuljon azonban a továbbiakban a United fõvárosi klubok elleni teljesítménye, az egyik hazai gyõzelem - az Arsenal elleni 8-2 - még hosszú ideig megmarad Ryan Giggs emlékezetében.

 

"Ha a legkiemelkedõbb pillanatokról beszélünk az elõzõ szezonból, akkor a csapat teljesítménye kapcsán csak meg kell néznünk az Arsenal elleni meccsünket" - kezdte Giggs a Manutd.com-nak.

 

"Egy olyan csapat ellen nyolc gólt szerezni, amely már évek óta az egyik legnagyobb riválisunk, nagyon különleges dolog."

 

"A londoni formánk - szerintem minden meccsünket megnyertük a Chelsea ellenit kivéve - nagyon kielégítõ volt ebben a szezonban."

 

 

Annak ellenére, hogy a Stamford Bridgen csak egy ponttal sikerült a csapatnak gazdagodnia, Giggs arról a meccsrõl is kedves emlékeket õrizget, mint az egyik leglenyûgözõbb talpra állásuk. 50 perc elteltével már három gólos hátrányban voltak Sir Alex fiai, de Wayne Rooney dupljával, illetve Javier Hernandez késõi egyenlítésével - amelyet maga Ryan készített elõ - sikerült egy drámai döntetlent elérniük.

 

"Újra az elmúlt idõszakban egyik legnagyobb riválisunknak számító csapat ellen sikerült káprázatos eredményt elérnünk, ráadásul úgy, hogy a Stamford Bridgen már vagy 10 éve nincs túl jó mérlegünk" - tette hozzá.

 

"Visszakapaszkodtunk, volt elég hitünk, és még akár balszerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hogy nem sikerült nyernünk. A szezon során számos ehhez hasonlóan kiemelkedõ produkciója volt a csapatnak."

 

United vs. londoni csapatok a 2011/2012-es szezonban:

 

Otthon
3-0 vs Tottenham
8-2 vs Arsenal
3-1 vs Chelsea
1-0 vs Fulham
2-0 vs QPR

 

Idegenben
2-0 vs QPR
5-0 vs Fulham
2-1 vs Arsenal
3-3 vs Chelsea
3-1 vs Tottenham


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!