Élen a United a sérülési listán

A Premier Leagueben ezüstérmes Manchester United nélkülözte sérülés miatt a leghosszabb, míg a bajnok Manchester City a legrövidebb ideig játékosait a nemrég befejezõdött 2011/2012-es bajnoki szezonban.


A physioroom.com sérülésekkel foglalkozó szakportál tanulmányt készített a Premier League elõzõ szezonjáról, amelyben az apró zúzódásoktól és húzódásoktól egészen a "súlyos" sérülésekig mindent feljegyeztek, utóbbi kategóriába azt belevéve, ha egy játékos legalább 14 napig nem állt csapata rendelkezésére egy bizonyos sérülés okán.

 

Az összesített eredmények alapján a Manchester Unitednek 39, az általuk súlyos sérülésnek számító problémával kellett megküzdenie az elõzõ szezonban, játékosaik pedig összesen 1681 napot voltak kénytelen hiányozni, amelyek közül kiemelkedik a csapatkapitány, Nemanja Vidic kiválása, aki majdnem az egész szezonban nem állhatott csapata rendelkezésére különbözõ problémák okán.

 

 

Vidic súlyos elülsõ szalagszakadást szenvedett 2011. decemberében miután elõtte egy korábbi sérülése miatt csak hat Premier League bajnoki mérkõzésen léphetett pályára. Védekezésben éppen az õ kiválása utáni idõszak jelentette a hullámvölgyet a Vörös Ördögök számára, ugyanis szilveszter táján a Blackburn majd a Newcastle is hármat hintett öt nap leforgása alatt Sir Alex Ferguson legénységének.

 

De még a szerb középhátvédot is felülmúlta Michael Owen, aki az egy sérülés miatt a leghosszabb kihagyás nem éppen kecsegtetõ érdemét mondhatja magáénak, miután combsérülés miatt novembertõl májusig nem volt bevethetõ állapotban.

 

Darren Fletcher bélproblémái szintén szignifikáns méretû kihagyást vontak magukkal, de a skót 152 kihagyott napja mellett Cleverley bokaproblémája sem törpül el a maga 102 sérüléssel töltött napjával.

 

Az igazán nagy kontraszt a United sérüléseivel szemben az örök rivális City helyzete, akik összesen csak 186 napig voltak kénytelen nélkülözni játékosaikat valamilyen probléma okán - amellyel a bajnokcsapat lett a Premier Leagueben a sérülések által legkevésbé súlytott csapat, a maguk 7 súlyos sérültjével.


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!