Glazerék harcolnak a klub értéke miatt

A gazdasági válság az egész világot rosszul érintette, bele tartozott ebbe a dúsgazdag Glazer család is, akik tulajdonában a világ legismertebb labdarúgó csapata, a Manchester United áll.


A Financial Times értesülései szerint a Glazer család és a bankárok között megegyezés született afelõl, hogy mennyit is ér a Manchester United. A hírek arról szólnak, hogy a Glazer család szerint a tulajdonukban lévõ labdarugó klub, a Vörös Ördögök értéke több, mint 2 milliárd font (körülbelül 3 milliárd dollár), azonban a Morgan Stanley szerint a Manchester United nyilvános értéke  befektetési szempontból nem éri el ezt az összeget és véleményük szerint a Glazer család túl magasra értékeli a Unitedet. A Morgan Stanley után a Jefferies is hangot adott a véleményének.
 
Az áprilisi Forbesban a Manchester United-et több, mint 2,24 milliárd dollárra értékelték, amely érték jóval nagyobb, mint bármely más sport csapaté. Nemrég arról számoltak be, hogy az angol Premier League televíziós közvetítési jogai belföldön és külfölfön egyaránt nagy üzletet jelentenek, továbbá nemzetközi szinten a Manchester United nyilvános szereplése az utóbbi idõben kissé megingott. Viszont a The Financial Times cikkében egy 800 millió dollártól, egészen 3 milliárd dollár közé tehetõ a klub értéke, mindent összevetve ez nagyon sok pénzt jelent.
 
 
A Glazer család, amelynek nettó vagyona a 2,7 milliárd dollárt is elérheti, tulajdonosa még National Football League-ben szereplõ Tampa Bay Buccaneers-nek is.
 


forbes.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!