Üdv. újra itt... West Ham

A Manutd.com felidézi a United történelmének legutóbbi idõszakát a Premier League három idei feljutójával kapcsolatban, amelyben a folytatásban Sam Allardyce West Hamje kerül terítékre...


Legjobb meccs:

Miután a vendéglátok a 2010/2011-es szezon hajrájának csúcspontján két Mark Noble tizenegyesgóllal vezettek, eljött az idõ, hogy valaki hátára vegye a csapatot a legnehezebb pillanatban. Wayne Rooney pedig hihetetlen mesterhármasával megfordította a mérkõzést, amelybõl az elsõ gól egy parádés szabadrúgásból született. Második gólja egy nagyon okosan végigvitt akcióból született, míg a harmadikat õ is tizenegyesbõl rúgta be Robert Greennek Matthew Upson kezezését követõen. Javier Hernandeznek köszönhetõen az eredmény végül 4-2-re alakult, és ezzel egy újabb igen emlékezetes mérkõzésnek köszönhetõen került közelebb a klub történelmi 19. bajnoki elsõségéhez.

 

 

Legszebb gól:

Az Upton Parkban 2002-ben aratott 5-3-as gyõzelem reális esélyekkel indult a legjobb meccs titulusra, de ehelyett ebbõl a mérkõzésbõl csak David Beckham varázslatos találatára tekintünk vissza. A középpályás parádés formának örvendett, és olyan átemelõs gólt szerzett David James ellenében, amelyet Sir Alex Ferguson csak a 'csodálatos' jelzõvel tudott illetni. A befejezésben hihetetlen finesz volt az angol válogatott akkori sztárjától, aki késõbb még tizenegyesbõl is betalált a Kalapácsosoknak.

 

 

Mélypont:

Az Old Traffordon 2007. májusában elszenvedett 1-0-s vereség - amely a gólszerzõ, Carlos Tevez utolsó mérkõzése volt csapatában, és egyben a bennmaradást jelentette számukra. Ez az elveszített meccs se volt egy nagyszerû pillanat a Vörös Ördögök életében, ám sokkal pozitívabb annak, tükrében, hogy már a bajnoki cím eldõlt a javukra, mint az 1994/95-ös szezonban játszott szintén zárófordulós mérkõzése a két csapatnak. A bajnoki címért harcoló United 1-1-re végzett a londoniakkal úgy, hogy Brian McClair révén még vezetést szereztek, ám végül pontosztozkodás lett a vége, amely értelmében a Liverpoolban eközben vereséget szenvedõ Blackburn ülhetett fel a Premier League trónjára.

 

Emlékezetes pillanat:

Ez a 2008/2009-es szezon februárjában jött el, amikor Ryan Giggsnek gólt kellett ahhoz szereznie, hogy tovább folytathassa azon sorozatát, hogy minden egyes Premier League szezonban betalált. A várakozás a West Ham elleni idegenbeli meccsen ért véget, egy olyan fantasztikus bal szélen való elfutást követõen, amely akár lehetett volna 10 évvel korábban is, majd a United csapatkapitánya Robert Green mellett a kapuba lõtt. Ez a szólógól - amely egyébként azon a mérkõzésen született, amelyen a csapat sorozatban 13. kapott gól nélküli mérkõzését hozta le - repítette egyébként újra a bajnoki táblázat élére a Unitedet.

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!