Giggs: Fletcher balszerencsés

Ryan Giggs szerint Manchester Unitedbéli csapattársa, Darren Fletcher harcban lehetett volna egy helyért, Nagy-Britannia olimpiai futball válogatottjában, ha nem szenvedne a karrierét is veszélyeztetõ krónikus bélproblémáktól.


Darren Fletchernek még decemberben kellett azonnai hatállyal felfüggesztenie aktív játékospályafutását, amelyet követõen azóta sem állhatott edzésbe az Old Traffordon.

 

Kényszerpihenõje okán azonan nem csak a Manchester Unitedben, de a 2012-es, londoni olimpiai játékokon részt vevõ, Stuart Pearce vezette 18 fõs brit keretben sem kaphatott lehetõséget.

 

Bár egyetlen egy skót játékos sem került be végül a brit keretbe, de Ryan Giggs, az együttes csapatkapitánya úgy érzi, Fletcher egészségesen komoly eséllyel pályázhatott volt a három, túlkorosan nevezhetõ játékos egyik helyére.

 

"Fletcher most minden erejével arra koncentrál, hogy teljesen egészséges, és bevethetõ legyen a Unitednél, úgyhogy nem hiszem, hogy túl sokat rágódott volna azon, hogy most kimaradt ebbõl a csapatból" - kezdte a walesi középpályás klubtársával kapcsolatban.

 

"Remélhetõleg minél elõbb edzésbe állhat, és újra játszhat, mert õ egy tehetség, és egy nagyon fontos játékos, mind a Manchester United, mind a skót válogatott számára."

 

"De abban egészen biztos vagyok, hogy ha rendszeresen játszhatott volna, akkor Stuartnak nem lett volna egyszerû dolga, mert mindenképpen számolnia kellett volna vele, mint lehetséges nevezhetõ játékos."

 

 

Giggs, akit nem kisebb meglepetés ért, mint hogy a brit válogatott csapatkapitányává választották, pályafutása elsõ nagy, nemzetközi tornájára készülhet, amellyel kapcsolatban elárulta, egy esetleges hazai földön elért aranyérem ugyanolyan fontos helyet foglalna el nála a rangsorban, mint a számtalan siker, amelyet fényes klubkarriere során ért el.

 

"Nem szeretem fontossági sorrendbe rakni az egyes érmeket, mert mindegyik valami egészen különlegeset jelent" - tette hozzá.

 

"De természetesen, egy esetleges itteni arany egészen különleges helyet foglalhata el, mert soha nem gondoltam volna, hogy egyszer részt vehetek egy Olimpián."

 

"Különleges lenne, ha sikerülne aranyérmet nyernünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!