United archívum: Forlan

A Manchester United hivatalos magazinjának archívumában keresgélve egy 2003-as exkluzív interjúra találtunk Diego Forlannal.


A folyamatos játéklehetõség jobb teljesítményre ösztönzi a játékosokat?

Igen. Minél több lehetõség van a játékra, annál nagyobb az önbizalmad, és ha gólokat is sikerül szerezned, akkor az még jobb teljesítményre sarkall. A kedvenc mérkõzésem ebben a szezonban talán a Liverpool elleni gyõzelem. Fontos mérkõzés volt mindkét csapat számára, és sikerült remekül játszanunk. A kedvenc gólom pedig a Rangers elleni volt, talán eddigi pályafutásom legszebb gólja.
 
Nagy nyomás nehezedik rád Ruud van Nistelrooy miatt?
Nem, minden esélyt meg kell ragadni a játékra és ha szerephez jutok, próbálok a lehetõ legjobban teljesíteni.
 
Ole Gunnar Solskjaer sérülését követõen Sir Alex számít rád és dicsérte a teljesítményed...
Nagyon jó hallani, ha Sir Alex méltatja egy játékos teljesítményét. Ha õ felszólal, arra mindenki oda figyel, ezért nagyon boldog voltam, amikor értékelte a játékomat.
 
Célod, hogy egyszer a United egyik legendája lehess?
Megpróbálok jól teljesíteni, gólokat szerezni és a csapat hasznára lenni. Egy ilyen csodálatos múltú klubban játszani, itt és most interjút adni, mint a United tagja, már az is egy csodálatos érzés. Teszem a dolgom a legjobb tudásom szerint és majd eldõl, hogyan alakul a jövõ.
 
De ha továbbra is fontos gólokat szerzel, mint például Solskjaer, akkor beírhatod a neved a klub történelmébe...
Nem ez vezérel, nem szoktam ilyesmin gondolkodni. Boldog vagyok, hogy a Unitedben játszhatok és élvezem, ha gólt szerzek. Mindig a következõ meccset várom és abban reménykedem, hogy újra sikerül jól teljesítenem.
 
 
Inspirál, hogy olyan nagy nevekkel játszhatsz együtt, mint Ryan Giggs és Roy Keane?
Abszolút. Ez zseniális, Giggsy és Keane, õk már mindent elértek, amit egy futballista elérhet pályafutása során. Õk rendkívül ösztönzõleg hatnak rám.
 
És Ruud van Nistelrooy? Õ inspirál, sokat tanultál tõle?
Nagyon sokat. Õ egy fantasztikus játékos. Ahogyan a labdával bánik, ahogy mozog, cselez és a végén gólt lõ, az egészen kivételes. De nem csak tõle lehet sokat tanulni. Giggsy, Scholesy, Ole. Õk mind remek játékosok.
 
A tavalyi legemlékezetesebb játék kétségkívül az Anfielden volt...
Igen, 2-1-re nyertünk és mindkét gólt én szereztem. Fantasztikus élmény volt, ahogyan a rajongók kórusban énekelték a nevemet. Azóta is éreztetik velem a támogatásukat és ezért én nagyon hálás vagyok.
 
A Liverpool szurkolók viszont nem részesítenek hasonló elismerésben. Hogyan reagáltak a múlt hónapban a bajnokin?
Amikor hozzám került a labda nem hördültek fel, nem voltak különösebb reakciók a személyem ellen, de amikor elestem a reklámtáblában, jót múlattak rajta. De ez már megszokott az ellenfél szurkolóitól, úgy hogy teljesen hidegen hagyott és nem zavart a játékban.
 
Közel két éve vagy a Unitednél, hogyan sikerült alkalmazkodnod?
Remekül. Jól érzem magam itt, a társaim nagyon barátságosak és a rajongók is befogadtak. A legjobb csapatba bekerülni mindig a legnagyobb kihívást jelenti, de egyben remek lehetõség is a fejlõdésre.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!