Manchester United 3-2 Fulham

Az új igazolások remekül mutatkoztak be az Old Trafford közönsége elõtt, ám egy védelmi hiba miatt a találkozó vége igen izgalmassá vált.


Nem kezdõdött jól a United számára a találkozó, a Fulham már a harmadik percben vezetést szerzett. Carrick szabálytalankodott a saját tizenhatosának jobb szélénél, a megítélt szabadrúgást Ruiz okosan tette be Damien Duffnak, aki 8 méterrõl a rövidbe passzolt.

Nem sokkal késõbb jött a válasz is, Young passza után Evra remekül tálalt van Persie-hez, aki csodálatosan találta el a labdát és pörgetett a hosszúba, 1-1.

 


Innentõl kezdve leginkább az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna, bár komoly helyzetig nem jutottak egy jó darabig. Kagawa próbálkozott Valencia labdaszerzése után, de lövését könnyen hárította Schwarzer.

A 24. percben kiváló kontrát mutattak be a Vörös Ördögök, ám Young lövése elkerülte a bal felsõ sarkot. Az elsõ harminc perc végén Valencia lövése is így tett, õ sem talált be a kapuba.

A 35. percben szöglethez jutott a United. Van Persie végezte el, a védõk menteni tudtak, de a labda Cleverley elé került, aki nagyszerû lövéssel dolgoztatta meg a Fulham kapusát, akirõl kijött a játékszer éppen Kagawa elé, aki közelrõl bepasszolta azt, fordított a United!

 


Az agilisan játszó Rafael zseniálisan fordult le két ember között, üresre játszva magát, passzolt Kagawának, a japán 9-rõl lõtt, de csak a kapufát találta el, a kipattanót Young lõtte el, Rafael pedig be tudta paskolni a labdát a hálóba, de a partjelzõ - jogosan - lest intett, maradt a 2-1.

De nem sokáig. Ugyanis a 41. percben young szedett össze egy labdát az ellenfél tizenhatosán belül, okosan átívelt a hosszúra, ahol érkezett Rafael és jó fejessel 3-1-re módosította az állást.

 


A félidõ lefújása elõtt még Petric ollózása után alakult ki zavar a hazai tizenhatoson belül, de sem õ, sem Ruiz nem tudta gólra váltani lövését, mert de Gea hárítani tudott olykor nem is szerencsével, hiszen a rajta megpattanó labda a felsõ lécrõl vágódott vissza a mezõnybe.

A szünet után is az történt, amit a manchesteriek akartak, de a találkozó már nem volt olyan magas színvonalú, mint a szünet elõtt. A mezõnyben magabiztosan játszottak a hazaiak, de ordító helyzeteket nem tudtak kialakítani, csak Young próbálkozásai jelentettek némi veszélyt Schwarzer kapujára.

Immár 64 perc telt el a találkozóból, amikor jött a hidegzuhany. Balról beívelt labdára Vidic sem indult magabiztosan, de Gea is borzalmasan mozdult ki a kapujából, a nevetõ harmadikként ott bóklászó Petric pedig köszönte szépen, hogy a két manchesteri csapattárs összehozta a Fulham második találatát.

Ettõl a Vörös Ördögök megzavarodtak, a vendégek egyre többet tartották a labdát, majd Dembele elõbb 25 méterrõl, majd 4-rõl próbálkozott, de mindkét esetben jó helyen volt a spanyol kapus.

Rafael a túloldalon lõtt 22-rõl, de a Fulham portása léc fölé tolta a játékszert.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor egy ártatlan helyzetbõl sérülés lett. Rooney ugrott bele Rodallega lövésébe, a vendégek támadója pedig véletlenül rálépett az angol csatár combjára, ami nagyon csúnyán felhasadt. Az ápolás miatt már a 97. percben járt a találkozó, amikor de Gea nagyot védve hárított egy közeli fejest, ezzel életben tartva az ekkor már 10 emberrel játszó Unitednek a gyõzelmi reményeket. Végül sikerült begyûjteni a három pontot, ezzel remélhetõleg egy hosszú gyõzelmi sorozatot indítva meg.

 



Premier League, 2.forduló
Manchester United 3-2 Fulham
Old Trafford

Vezette: Kevin Friend


United: De Gea - Rafael, Carrick, Vidic, Evra - Valencia, Cleverley, Anderson(Giggs 81.), Young(Welbeck 68.) - Kagawa(Rooney 68.) - van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Hernandez, Scholes, Evans

Fulham: Schwarzer - Riether, Hughes, Hangeland, Briggs - Duff, Diarra(Baird 82.), Gembele, Kacaniklic(Sidwell 62.) - Ruiz - Petric(Rodallega 73.)
Nem használt cserék: Stockdale, Kelly, Kasami, Halliche

Gólszerzõ: van Persie 10', Kagawa 35', Rafael 41' illetve Duff 3', Vidic 64' (öngól)

Sárga lap: Hangeland

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Rafael da Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!