United Archívum: Heinze

Következõ idõutazásunk a United hivatalos magazinjában keresgélve egykori hátvédünkhöz, Gabriel Heinze-hez visz el bennünket.


Az argentin válogatott egy súlyos térdsérülésbõl felépülve a 2005/2006-os szezon vége felé közeledve adott interjút az Inside Unitednek.
 
Milyen érzés újra játszani?
Nagyszerû érzés, és nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Egy hosszú és bosszantó nyolc hónapon és nagyon sok kemény munkán vagyok túl. Elmondhatatlanul hiányoztak az edzések és a játék. A foci a mindenem.
 
Úgy érzed, elég idõd lesz felkészülni a világbajnokságra?
Elõször is, most csak a Manchester Unitedre összpontosítok. Argentína ott van a tudatalattimban. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a hazámat képviselhetem és õszintén remélem, hogy eredményesen teszem majd, de most csak a United van a szemem elõtt. Ha véget ér a szezon, csak akkor fogok a világbajnokságra gondolni, addig pedig minden erõmmel az angol bajnokságra összpontosítok. 
 
 
Hogyan reagáltak a srácok a visszatérésedre?
Már a bejáratnál vártak rám. Ugyanis a rehabilitációm Spanyolországban történt. Nagyon jó érzés, amikor a csapattársak mosollyal az arcukon fogadnak. A Manchester United az a klub, ahol érezni lehet a szeretetet. Itt mindenki segít a másikon, érzed a törõdést.
 
A lábadozás ideje alatt Sir Alex-szel is kapcsolatban voltál?
Igen. Folyamatosan kapcsolatban voltam Sir Alex-szel, de Carlos Queiroz és Valter di Salvo is rendszeresen érdeklõdtek az állapotomról. Ez nagyon sokat jelentett nekem. Jó érzés volt, hogy gondolnak rám. Mr. Ferguson rendszeresen hívott és biztatott. Nagyon hálás vagyok neki, hogy megkönnyítette a lábadozás hosszú heteit. Köszönöm neki, hogy tartotta bennem a lelket, a lehetõ legnagyobb segítség volt ez nekem a gyógyulásban.
 
Közben az United leigazolta Nemanja Vidicet és Patrice Evrát... 
Mindketten remek igazolások, erõsítik a csapatot. Jelenleg több kiváló játékos is van a védelemben, különbözõ adottságokkal ahhoz, hogy maximálisan helyt tudjunk állni. Van egy jó mixelési lehetõség Sir Alex kezében és kedve szerint variálhatja a védelmet. Ez jó a csapat számára, a játékosokat pedig minél jobb teljesítményre ösztönzi.
 
A balbekk poszton három válogatott játékos is van...
Valóban, de ez a csapat szempontjából egy pozitív dolog. Ha a világ legjobb klubjában akarsz játszani, számolnod kell azzal, hogy sok jó játékossal kell felvenned a versenyt, ha a kezdõben akarsz lenni. A menedzser mindig tudja ki van a legjobb formában és kit kell pályára küldenie.
 
Szerinted maradsz a bal oldalon, vagy talán középen fogsz szerepet kapni a következõ mérkõzésen?
Argentínában mindig középen játszok. Majd Sir Alex eldönti, hol van rám szükség. Bárhogyan dönt, megpróbálom a legjobb tudásomat adni, ha lehetõséget kapok.
 
 
A szurkolók körében rendkívül népszerû vagy...
Ez egy nagyszerû érzés. Ezért minden tõlem telhetõt megteszek a pályán, hogy kimutassam mennyire hálás vagyok a szeretetükért.
 
Mit gondolsz, miért kedvelnek ennyire?

Nem tudom, talán õket kellene megkérdezni. Van, hogy jól teljesítek, de mint bárki más, én is hibázok, viszont mindig megpróbálom kijavítani, ha valamit rosszul csináltam és amikor pályára lépek, próbálok beleadni mindent a játékomba. Lehet, hogy a rajongók ezt érzik, és a szeretetük kimutatásával próbálnak biztatni a jó teljesítményre. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!