Schmeichel vonakodik a párhuzamtól

Peter Schmeichel szerint nem lehet teljes mértékben párhuzamot vonni a Manchester United jelenlegi csatár négyese, és Triplázás korszakának támadó kvartettje között.


Sir Alex az immár igazi minõséget képviselõ jelenlegi csatársorának erejét, a napokban az 1999-es évek nagyjaihoz, Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjae négyeséhez hasonlította.
 
Schmeichel, aki részese lehetett a triplázás évének, úgy gondolja, a játék mára már sokban különbözik az 1999-es évekhez képest.  Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez és Danny Welbeck hatására egy igazán kreatív játékot láthatunk majd a jövõben a Unitedtõl.
 
"A Vörös Ördögök jelenlegi csatárai valóban olyan népszerûek, mint  amennyire a 1999-es év támadói voltakl, de én vonakodnék egy az egyben párhuzamot vonni közöttük, legalábbis a játék tekintetében" -mondta Schmeichel, aki jelenleg a klub nagykövete.
 
"A játék más volt, más stílusban játszottunk, fõleg az akkori taktika miatt. Általában  4-4-2 volt a formáció, míg ma, a sokoldalúbb technikai megoldások kerülnek elõtérbe. Sokkal rugalmasabbak a mai játékosok. A mérkõzés közben is képesek változtatni a felálláson, ha megkívánja a játék. Sok minden változott és így nehéz összehasonlítani a két idõszak játékosait."
 
"Egyszerûbb volt a taktika 99-ben. Felálltunk a megszokott formációban és csak arra figyeltünk, hogy labdát szerezzünk és gólt rúgjunk amennyit csak lehet. De ma már a szurkolók is találgatják, hogy melyik csapat ellen melyik formáció lenne a leghatékonyabb. Biztos vagyok benne,  nagyon izgalmas futballt fogunk látni ezektõl a srácoktól, és sorra nyerve a meccseket visszaszerzik a trófeát." 
 
 
Schmeichel biztos abban, hogy van Persie a  érkezése segíteni fog visszaszerezni Premier League címet. 
 
"Nagyon izgatott vagyok,  már most a szezon elején. Számomra  Robin van Persie leigazolása  egy hatalmas pluszt hoz a United játékába. Végre meg van a nagy név, amit mindenki akart és csatlakozva a Vörös Ördögök remek csatáraihoz, fantasztikus elõadásra számítok, melynek végén visszaszerezzük a trófeát."
 
"Fej-fej mellett küzdöttünk a Cityvel az elõzõ szezonban, de ezzel a csatársorral, magasan a legjobbak leszünk a bajnokságban. Természetesen nem szabad elfelejtenünk a tavalyi kudarcot és tanulnunk kell belõle. Akármilyen biztos is a papírforma szerinti gyõzelem, menni kell folyamatosan, nyerni a meccseket, megszerezni a pontokat. Ezzel a kerettel, semmikétségem nincs afelõl, hogy visszaszerezzük a címet."
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!