Oddey: Csakis a United

Nathan 'Oddey' Kabs, a Flawless tánccsoport oszlopos tagja, aki gyermekkora óta Manchester United rajongó, állítja: "Nincs csodálatosabb érzés mint az Álmok színházának porondján fellépni."


A Flawelss 2010-ben a United Relief jótékonysági rendezvényén kápráztatta el az Old Trafford közönségét remek produkciójával.

 

 

Miért pont a United?

Csak egy nevet mondok, Eric Cantona. Persze már elõtte is néztem a Vörös Ördögök mérkõzéseit, de az õ érkezéséhez tudom kötni a klub iránt kialakult szerelem elsõ momentumát. Van valami nagyon különleges a Manchester Unitedben. A harc a végsõkig. A United mérkõzésein csak az utolsó sípszó után mondhatod ki, hogy eldõlt a meccs. Nem nyugszunk bele a második helybe, csak a dobogó legfelsõ foka elfogadható opció a klub számára. A United többet ad a futball élvezeténél, az út ahogyan eléri a gyõzelmet az csodálatos és utánozhatatlan élményt nyújt a Vörös Ördögök rajongóinak. Én mint elõadómûvész ebbõl a kitartásból merítek erõt, ez a mentalitás inspirál a munkámban.
 
Mi a legelsõ meghatározó emléked a Vörös Ördögökkel kapcsolatban?
Eric csatlakozása a klubhoz. Igazi varázslatot hozott a United játékába és több éves kihagyás után újra bajnokok lettünk az õ segítségével. Persze természetesen a Triplázás éve is felejthetetlen emlék marad örökre számomra.
 
Melyik a kedvenc mérkõzésed?
Természetesen az 1999-es Bajnokok Ligája döntõ. Ez az este azt hiszem minden United rajongónak az egyik legfantasztikusabb élménye amit a klubtól kapott. Hatalmasat buliztam azon az éjszakán a gyõzelem megünneplésére.
 
Úgy tudom te magad is elég magas szinten futballoztál... 
Igen imádtam focizni és táncolni is. És eljött az életemben az a pont, amikor választanom kellett a két dolog között. Én a focin nõttem fel. Játszottam a városi ifjúsági csapatban, majd a kerületi klubban és a következõ létrafok az angol U16 lett volna amikor választás elé kerültem. Megfigyelõk jöttek hozzánk megnézni a játékunkat, de sajnos én éppen egy elég hosszú sérülésbõl lábadoztam és nem választottak be a csapatba. Ekkor döntöttem úgy, hogy a táncot választom. Marlon [Wallen] egy sikeres freestyle csoport menedzsere figyelt fel rám... és most a Flawless táncosa vagyok.
 
Látsz valamilyen hasonlóságot a labdarúgók és a táncosok munkájában?
Abszolút. Mindegy, hogy focizol vagy táncolsz, ha a legjobb akarsz lenni, azért keményen meg kell dolgoznod. Ez nem csak az edzésekre vonatkozik, hanem az élet minden területén mindig szem elõtt kell tartanod, hogy áldozatokat kell hoznod. Oda kell figyelni az étkezésekre, a megfelelõ pihenõ idõre és szigorú szabályok szerint kell élned, különben kárba vesznek a kemény edzéseken elért eredmények. Mindkét szakmában nagy fegyelemre van szükség, ha a legjobb akarsz lenni. Ha olyan szerencsés vagy, hogy azzal keresheted a kenyered amit a legjobban szeretsz csinálni, akkor minden áldozatra hajlandó vagy a sikerért.
 
Oddey, 1:10-tõl jobb szélen
 
Melyik United játékoshoz hasonlítanád magad?
Játszottam középsõ középpályásként is, de a bal-bekk a kedvenc posztom, így azt mondanám, én vagyok a táncoslábú Patrice Evra. Õ egy igazán energikus játékos, ha beindul nem lehet leállítani, pont ilyen vagyok én is a táncparketten.
 
Milyen élményt jelentett számodra 2010-ben az Old Traffordon, a United Relief jótékonysági rendezvényen fellépni a Flawless-szel?
Hihetetlen és fantasztikus. Csodálatos érzés volt belépni a stadionba, melynek teljesen lenyûgözött a mérete, majd kisétálni a pályára, amirõl egész életemben álmodoztam. Bár jobban szerettem volna játékosként átélni ezt az érzést. Sok nagy helyszínen léptünk már fel eddig, de az Álmok Színháza volt a legcsodálatosabb a számomra, mivel imádom a Unitedet.
 
Melyik jelenlegi játékosról gondolod, hogy megállná a helyét a táncparketten is? 
Danny Welbeck szerintem jó táncos lenne. Egyébként tudom róla, hogy õ táncolt régebben és ha folytatni szeretné én lennék a legboldogabb a világon, ha megtaníthatnám egy pár formációra. 
 
Végezetül mit gondolsz, a Unitednek van esélye ebben a szezonban trófeára? 
Abszolút. A Vörös Ördögök mindig visszaszerzik a címet. Tavaly elvesztettük, de ez volt az ébresztõ jelzés a csapat számára. Én mindig hiszek a Unitedben és biztos vagyok abban, hogy minimum egy trófeát nyerünk ebben a szezonban is. A City nagy kihívás és fejet hajtok a tavalyi gyõzelmük elõtt, de sohasem érnek el arra a szintre amit a United képvisel évtizedek óta a futballban.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!