Giggs kitart döntése mellett

Ryan Giggs fenntartja azon álláspontját, hogy a jó döntést hozta, amikor visszavonult a válogatottból és támogatásáról biztosította a walesi válogatottat, miután kiábrándítóan kezdték a világbajnoki kvalifikációt.


A Manchester United sztárja 2007-ben vonult vissza a walesi válogatottból, annak érdekében, hogy klubkarrierjét minél jobban meghosszabbíthassa és ez kifizetõdni látszik, miután még 38 évesen is a Premier League-ben szerepelhet.

Giggs bevallja, mindig is egy kis sajnálatot érez, amikor a válogatott meccseit nézi [ahol folytonosan a visszatérését remélik], amire pénteken is joggal volt oka, hiszen Chris Coleman együttese vereséget szenvedett Belgium ellen a 2014-es Világbajnokság elsõ selejtezõmérkõzésén.

Mindazonáltal az idei Olimpián a nagy-britanniai futballcsapat kapitánya nem kételkedik válogatottbeli visszavonulásában, mint hosszú távú klubkarrierjének egyik fõ mozgatórugójában, amit a Sky Sports News-nak is elmondott: "Azért döntöttem a visszavonulás mellett, hogy meghosszabbítsam karrierem, ami úgy gondolom, a megfelelõ választás volt."

"De természetesen, amikor visszagondolsz azokra az idõkre, amikor Wales-ért fociztál és a nagyszerû emlékekre, a legjobbat akarod hazád válogatottjának. Sajnos én már visszavonultam."



 

A vereség Cardiffban egy olyan belga válogatottól, melyben többek között Eden Hazard, Marouane Fellaini és Vincent Kompany féle sztárok játszottak, messze volt az ideálistól Wales válogatottja számára, akiktõl ráadásul James Collins-t is kiállították az elsõ félidõben. 

Így most már nyomás alatt várják az "A" jelû csoport második mérkõzését, melyet Szerbia válogatottja ellen játszanak majd kedden Novi Sad-ban és a feladat itt sem lesz könnyebb. 

Wales erõs csoportba került, ahol többek között a britek nagy riválisa, Skócia, valamint Macedónia és Horvátország található meg, de Giggs - aki sosem jutott ki a válogatottal kontinens, vagy világtornára - bízik benne, hogy honfitársai vissza tudnak vágni.

"Ez egy nehéz csoport" - mondta. "Belgium néhány jó kvalitású játékossal mindig is nehéz mérkõzésnek számított."

"Nyílvánvaló, hogy James Collins kiállításával ez egy lehetõség volt az ellenfélnek, de a harciasság nem volt elég a számunkra és nem a megfelelõ eredményt kaptuk a selejtezõk elsõ mérkõzésén."

"De a jó hír, hogy még sok mérkõzés van hátra és még rengeteg idõnk van, hogy a magunk javára fordíthassuk a dolgokat, szóval remélhetõleg képesek leszünk erre."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!