Giggs élvezi, ha visszaadhat valamit

Ryan Giggs ha pályára lép ma a Wigan ellen, akkor pályafutása újabb mérföldkövét ünnepelheti, de a United történetének legsikeresebb játékosa kijelentette, õt sokkal jobban boldogítja az, ha inspirálhatja az Old Trafford következõ generációját.


A Walesi Varázsló 600. alkalommal léphetne pályára a Barclays Premier Leagueben - amellyel toronymagasan vezet a modern érában - ha kezdõként, vagy csereként ott lenne a mai Wigan elleni mérkõzésen.

 

Giggs elmondása szerint 'büszke' erre a rekordjára, de fenntartja, hogy ha tapasztalatával és tudásával segíteni tud azoknak, akik még karrierük hozzá képest pontosan ellenkezõ szakaszában vannak, sokkal jobban izgatja, mint az, hogy saját sikereit ünnepelje.

 

"A fiatal játékosok segítése olyan dolog, amelyet nagyon komolyan veszek, mert amikor még én voltam 16-17 éves, akkor én is rengeteg segítséget kaptam a felnõtt csapatból olyanoktól, mint Bryan Robson, Steve Bruce, Mark Hughes és Brian McClair" - kezdte a Manutd.com-nak.

 

"Ez olyan dolog, amit nagyon szívesen csinálok, és szerintem az idõsebb, tapasztaltabb játékosoknak igenis feladatuk az, hogy segítsék a fiatal játékosokat, amikor azok elkezdenek együtt edzeni a felnõtt csapattal, bekerülnek a keretbe, vagy netalán a csapatba is. Ez része egy Manchester United játékos feladatkörének, és ez olyan dolog, amely soha nem maradt el ennél a klubnál az évek során."

 

"Élvezetes segíteni az ifjú tehetségeknek, mert egyszer te is voltál fiatal játékos. Ha már csak egy kis segítséget vagy önbizalmat tudsz nekik adni, már az nagyszerû. Tudom, hogyan éreztem, amikor az olyanok, mint Bryan Robson és Steve Bruce beszélgetett velem - biztos, hogy meghallgatod õket. Remélhetõleg átadhatjuk a saját tapasztalatainkat a fiatalabbak számára, mert erre néha szükségük van."

 

"Természetesen elérni 600 bajnoki mérkõzést nagyon nagy siker, és ez olyan dolog, amelyre büszke is vagyok. De ha õszinte akarok lenni, nem igazán tulajdonítok nagy figyelmet az ilyen dolgoknak. Remélhetõleg gyõzelemmel ünnepelhetem - ez a legfontosabb dolog."

 

 

A Vörös Ördögök idei három mérkõzésébõl Giggs eddig csak egyszer léphetett pályára, de a 38 éves játékos örömmel vár a partvonalon túl is, hogy számítsanak rá.

 

"Az, hogy kevesebbet játszom, olyan dolog, amelyhez már hozzászoktam, különösen a szezon elején" - tette hozzá.

 

"Ez egy csapatjáték, és az elmúlt négy-öt évben ugyanúgy megkaptam a magam játéklehetõségét. Csak ki kell várnod a magad idejét, és ha megkapod a lehetõséget élni kell vele."

 

Amikor arról kérdezték, hogy mennyi annak a lehetõsége, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Manchester Unitedben, így felelt:

"Fenntartok minden olyan dolgot, amit korábban mondtam arról, hogy meddig fogok játszani - ameddig élvezem, és kivehetem a részemet a csapat teljesítményébõl, addig folytatni fogom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!