Galatasarayra készülvén

Sir Alex Ferguson újult erõvel készül a Galatasaray elleni szerdai, Bajnokok Ligája nyitó csoportmérõzésre - azonban elárulta, hogy a novemberi, isztambuli mérkõzést jobban várja ellenük.


Az elõzõ szezonbeli Bajnokok Ligája kudarcot követõen, amikor a Manchester United története során mindössze másodszor nem tudta kivívni a továbbjutást a csoportkörbõl, Sir Alex Ferguson eltökélt, hogy ezúttal nem ugyanezzel az indokkal legyen tõlük hangos a sajtó ezév végén.

 

Egy esetleges gyõzelem a Galatasaray ellen az Old Traffordon tökéletes kezdés lenne egy olyan európai kupaszezonban, amely sorozatban már második romániai látogatást (ezúttal a CFR Cluj ellen) és sorozatban második portugál vendégjátékot (a Braga ellen) is magában rejt.

 

De az emlékek a törökországi látogatás kapcsán fognak majd elõtörni. 1993-ban a Unitedet egy 'Üdvözlet a Pokolban' felirattal várták az Ali Sam Yen stadionban. A kaotikus történéseket hozó találkozó kiállították Eric Cantonát, Bryan Robsont pedig fejbe verték egy gumibottal, egyébként pedig a csapat búcsúzott a Bajnokok Ligájából.

 

Azóta a Vörös Ördögök már játszottak a Galatasaray ellen, a fõvárosiak pedig már nem ugyanabban a stadionban játszanak, de Sir Alex Ferguson soha nem feledi el az akkor történteket.

 

"A szurkolóinkat nem kell emlékeztetnünk a Galatasarayra" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Emlékszem amikor elõször játszottunk ellenük, a reptéren 'Üdvözlet a Pokolban' feliratú transzparensekkel vártak minket."

 

"Eric Cantonát kiállították azon a meccsen. Bryan Robsont pedig egy rendõrségi gumibottal verték fejbe. Egy rémálom volt."

 

"Az egyetlen jó dolog abban a mérkõzésben a hangulat volt, mert az fantasztikus volt. Ezúttal is már déltõl kezdve ott lesznek a szurkolók a stadionban, kiabálni fognak és énekelni. Olyan lesznek, mint a stadion ütõere."

 

 

Ferguson elárulta, hogy csak keveset tud a csoport román ellenfelérõl, a Clujról, akik 2008-ban két alkalommal is megnehezítették a Chelsea dolgát, annak ellenére, hogy gyõzelmet nem sikerült ellenük elérniük.

 

A Braga már számára is egy ismertebb ellenfél, akik nemrég verekedték be magukat a portugál elitbe, és a skót menedzser arra számít, hogy õk lehetnek a legnagyobb veszéllyel a Manchester United magabiztos továbbjutására a csoportkörbõl. Utóbbi egy olyan dolog, amelyet meglepetésre nem sikerült kiharcolnia a csapatnak, bár úgy, hogy csak két mérkõzést nyertek, és az utolsó fordulóban kikaptak az FC Baseltõl, nem is nagyon érdemeltek volna mást.

 

Azonban Ferguson ígéretet tett arra, hogy mégegyszer nem követik el ugyanazt a hibát.

 

"Ilyen szituációban mindig tisztelned kell az ellenfeledet" - tette hozzá.

 

"Tavaly hanyagok voltunk a csoportkörben. Könnyûnek tûnt, de aztán nem úgy alakultak a dolgok, úgyhogy ezúttal semmilyen nemtörõdömség nem lesz."

 

"A lehetõ legjobb csapatommal fogok pályára lépni, annak érdekében, hogy továbbjussunk."

 

Sir Alex azt is elárulta, hogy a hétközi kupameccsen még nem tervezi pályára küldeni Darren Fletchert, ehelyett azonban a szeptember 26-i, Newcastle elleni Capital One Cup mérkõzésen már annál inkább.

 

"Darrennel kapcsolatban átgondolt döntést kell hoznom. Egyelõre még csak a lehetõségeket veszem számba, de megvan rá a lehetõség, hogy hamarosan a pályán legyen. A legfontosabb dolog, hogy újra a keretben van."

 

"Számára kiindulópontként a Newcastle elleni Ligakupa mérkõzést tekintem, mert arra a mérkõzésre egy kicsit át fogom alakítani a csapat szerkezetét."

 

"Jelen pillanatban minden rendben van vele kapcsolatban, jól van. Meg kell értenünk, hogy az edzettségi állapotát más szempontból kell figyelnünk, és akkor hirtelen meg is változhat."

 

"De remélhetõleg sikerül felülkerekednie most már véglegesen a problémáján, és maga mögött hagyhatja hamarosan a diétáját is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!