Giggs és a török emlékek

Ryan Giggs elárulta, elsõ emléke arról, amikor a Galatasaray ellen játszott - a United szerdai BL-ellenfele ellen - olyan dolog, amely örökké megmarad az emlékezetében.


A Vörös Ördögöket azóta elhíresült módon "Üdvözlet a Pokolban" drapériával várták 1993. novemberében Törökországban történetük elsõ Galatasaray elleni mérkõzését megelõzõen. A mérkõzés gólnélküli döntetlennel zárult, amely értelmében a Manchester United kiesett a Bajnokok Ligájából a két felvonásos párharc két héttel korábbi, elsõ mérkõzésén az Old Traffordon elért 3-3 után. Azonban az az este örökké emlékezetes marad a magukat rekedtre ordító hazai szurkolókról, illetve Bryan Robson és a török rendõrség cívódásáról.

 

"Tisztán emlékszem az egészre. Ez egy olyan emlék, amely soha nem fog kitörlõdni az emlékezetembõl" - kezdte az azóta már sok nagy csatát megélt Giggs a ManUtd.com-nak.

 

"Amikor megérkeztünk a reptérre, az tele volt mindenféle drapériákkal, a szurkolók pedig folyamatosan üvöltöttek."

 

"Megdobáltak minket, amikor el akartunk hajtani a reptérrõl, a szurkolók pedig egész éjjel a hotelünk elõtt énekeltek, és hívogatták a szobáinkat, hogy biztosan ne tudjunk aludni. Volt ott minden."

 

"De nagyon jó csapatuk volt, és jó klubjuk. Fantasztikus volt egy ilyen mérkõzésen részt venni, különösen idegenben. Olyan hangulatban játszhatunk, amilyenben közülünk nem sokaknak volt része korábban."

 

"Az ottani atmoszféra olyan volt, amelyet megpróbáltam annyira kiélvezi, amennyire csak lehet. A menedzser azt mondta nekünk, hogy úgy lépjünk pályára, hogy közben szippantsuk magunkba ezt a hangulatot. A szurkolók már órákkal a meccs elõtt kint volt a stadionban, és a kezdõ sípszótól kezdve 90 percen keresztül zsongtak."

 

"Ott álltunk a pálya közepén és csak néztük, ahogy a szurkolók énekelnek. Egyik lelátó énekelt a másiknak. Ha õszinte akarok lenni fantasztikus atmoszféra volt, de természetesen a mérkõzés már nem úgy alakult, ahogy azt mi elterveztük. Jó csapat voltak, és most is azok lesznek."

 

 

A Manchester United szerdán este a török csapat ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája idei csoportkörét az Old Traffordon, ahol Giggs kijelentette, hogy csak a gyõzelem elfogadható.

 

"Meg kell nyernünk a hazai meccseinket és jó teljesítményt kell nyújtanunk" - tette hozzá.

 

"Azt szoktuk mondani, hogy 10 vagy több pont biztos továbbjutást ér, úgyhogy ha megnyered a hazai meccseidet, és sikerül legalább egy döntetlent elérned idegenben akkor tovább szoktál jutni."

 

"Az elõzõ évben ezt nem sikerült elérnünk, és nem úgy teljesítettünk az Old Traffordon ahogy kellett volna, és ahogy a múltban ezt megszokhatták tõlünk. Szeretnénk ezt feledtetni."

 

Öt nyári igazolással bõvült, és ezzel együtt minõségileg javult a Vörös Ördögök kerete, akik közül a veterán középpályás támogatja Robin van Persie-t és Shinji Kagawát, hogy mutassák meg mire képesek.

 

"Robinnak már van tapasztalata az Arsenallal, milyen Európában játszani. A benne rejlõ gólok remélhetõleg nagy plusszt adnak nekünk ebben a szezonban."

 

"Shinji egy olyan típusú játékos, aki nagyon élni fog az európai kupameccseken, mert itt a labdatartás kulcsfontosságú. Õ pedig mint tudjuk ebben nagyon jó. Emellett pedig olyan a helyezkedése, amelyet nehéz lekövetni. Biztos vagyok benne, hogy mindketten remek igazolásnak bizonyulnak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!