Liverpool 1-2 Manchester United

Hátrányból fordítva gyõzte le a United a sokáig tíz emberrel játszó Liverpoolt.


Rangadót nyert Sir Alex Ferguson csapata a Liverpool ellen. Bárhol is áll a két csapat a tabellán, ez a meccs mindig háromesélyes. Nem volt ez másképp most sem, a találkozó igen fordulatosra sikeredett.

Az elsõ helyzet a vendégek elõtt adódott, amikor Shinji Kagawa indult meg bal szélsõl középre, majd passzolt Ryan Giggshez, aki 18 méterrõl kinézte magának a hazai kapu bal felsõ sarkát, de kb. fél métert tévedett.

Azonnal jött a válasz, Suarez lõtt kissé kisodródott helyzetbõl, Anders Lindegaard hárított, a védõk pedig tisztáztak a kapu elõl. Pillanatokkal késõbb Shelvey lõtt kapu elé laposan egy szögletet, érkezett a labdára Gerrard, de lövése nem talált kaput, bár nem járt messze tõle.

A United rengeteg labdát elszórt a félidõ elsõ felében, míg a hazaiak ezt kihasználva próbáltak nyomást gyakorolni ellenfeleikre, de csak a labdabirtoklásuk volt kiemelkedõ, a kapu elõtt veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani.

A 38. perc hozta a mérkõzés egyik kulcspontját. Egy lecsorgó labdát akart Jonny Evans megszerezni és csúszott is érte, ám a liverpooli Shelvey csúnyán beleszállt a manchesteri védõbe, Halsey játékvezetõ azonnal piros lapot mutatott a fiatal középpályásnak. Természetesen a hazaiak reklamáltak emiatt, de Shelvey korábban már Rafael ellen is sárga lapot érõ elkésett szerelést mutatott be, így akár már két sárga lappal is ki lehetett volna küldeni õt.

A kiállításból az elsõ félidõben nem tudott elõnyt kovácsolni Sir Alex csapata, sõt Suarez veszélyeztetett szabadrúgásból, de Lindegaard remekül hárította a kísérletet.

A szünet után álmosan jött ki a vendég gárda, meg is lett az eredménye. A csereként beálló Scholes rúgta el saját tizenhatosán belül Johnson elõl a labdát, de éppen Gerrardhoz, aki szép átvétel után kilõtte Lindegaard kapujának bal alsó sarkát. Nyújtózott a dán hálóõr, de nem érte el a labdát, tíz emberrel szerezte meg a vezetést Brendan Rodgers csapata.

Sokáig azonban nem örülhettek az elõnynek Liverpoolban, öt perc múlva jött az egyenlítés. Valencia tette középre a labdát Kagawának, aki mellel lekészítette Rafaelnek, a brazil védõ pedig a jobbösszekötõ helyérõl a hosszú kapufára tekert, a labda pedig végül a kapuban kötött ki, csodás góllal 1-1!

 


A Manchester kezdte átvenni az irányítást, egyre többet voltak az ellenfél térfelén, de komoly helyzetekig nem jutottak, sõt 61 percnyi játék után Lindegaardnak kellett nagyot védenie Suarez 20 méterrõl leadott lövésénél. A dán kapus késõn észlelte a labdát, mert Rio Ferdinand takarta sokáig a játékszert, de még le tudott érni a jobb alsó elé. Majd Suso lövését tolta kapu fölé a United kapusa.

Negyed óra volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor Valencia két liverpooli játékos között vitte el a labdát, elrobogott a szélen, várta a társakat, kinek tudjon passzolni, majd úgy döntött megpróbál kapura lõni, eltolta a labdát, a visszafutó Johnson pedig becsúszott, minek következtében a szélsõ elesett, tizenegyes a Unitednek! Van Persie a 81. percben értékesítette a büntetõt, bár Reina beleért labdába, kiütni nem tudta az erõs lövést, fordítottak a Vörös Ördögök!

Még egy Kelly fejes veszélyeztetett, de a Liverpool nem tudott már egyenlíteni, így a United igen fontos három pontot gyûjtött be!


Premier League, 5.forduló
Liverpool 1-2 Manchester United
Anfield, 44263 nézõ

Vezette: Mark Halsey

Liverpool: Reina - Kelly, Skrtel, Agger(Carragher 80.), Johnson - Shelvey, Gerrard, Allen - Sterling(Henderson 66.), Suarez, Borini(Suso 46.)
Nem használt cserék: Jones, Enrique, Sahin, Assaidi

United: Lindegaard - Rafael(Welbeck 89.), Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani(Scholes 46.) - Kagawa(Hernandez 81.) - van Persie
Nem használt cserék: de Gea, Büttner, Cleverley, Anderson

Gólszerzõ: Gerrard 46' illetve Rafael 51', van Persie 81' (11-es)

Sárga lap: Reina illetve Scholes, van Persie

Piros lap: Shelvey

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Rafael da Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!