20 évvel ezelõtt...

David Beckham 1992. szeptember 23-án debütált a Vörös Ördögök csapatában mindössze 17 évesen a Brighton elleni, 1-1-re végzõdõ Ligakupa találkozón.


David 1975. május 2-án a londoni Leytonstone negyedben született a Whipps Cross kórházban. Apja, Alan "Ted" Beckham konyhai alkalmazottként dolgozott és nem utolsó sorban fanatikus Manchester United rajongó volt. Anyja Sandra Georgina West fodrász, szintén nagy United fan.

 

Beckham gyerekkorában sokat focizott a chingfordi Ridgeway Parkban és szülei gyakran elutaztak Manchesterbe, hogy az Old Traffordon lássák játszani a Unitedet. A kis David örökölte szülei Manchester United iránti rajongását és a futball iránti szenvedélyét.

 

Imádott focizni, ezért beíratkozott Bobby Charlton egyik manchesteri futballiskolájába. Gyerekként elõször az apja által irányított helyi csapatban, a Ridgeway Roversben játszott. Elég közelrõl szemlélhette a Manchester United 1986-os West Ham United elleni mérkõzését, mivel a Manchester United kabalája volt. A fiatal Beckham próbajátékon vett részt többek között a helyi klubnál, a Leyton Orientnél, valamint a Norwich Citynél és tagja volt a Tottenham Hotspur akadémiájának is, sõt az akadémiai csapatának színeiben pályára is lépett. Ez volt az elsõ komolyabb csapata. A két éves, Brimsdown Rovers utánpótlás csapatánál eltöltött idõszaka alatt egyszer az év U15-ös játékosának választották. 

 

 

Majd végül 14 évesen a Manchester United utánpótláscsapatába került. Tehetségét felismervén 16 éves korában, 1991. július 8-án megkötötte elõszerzõdését a Manchester Uniteddel. A felnõtt csapatban 1992. szeptember 23-án debütált, mindössze 17 évesen. A Manchester Unitednél eltöltött ideje alatt a United hatszor nyerte meg a Premier League-et, kétszer az FA kupát és egyszer az UEFA Bajnokok Ligáját 1999-ben. Az elsõ angol bajnoki címét még ifjoncként, 20 évesen, az 1995-96-os szezonban szerezte meg. Ezután legnagyobb klubsikerét a Manchester United csapatával az 1999-es Bajnokok Ligája megnyerésével érte el, a döntõben a német Bayern München csapatát gyõzték le 2-1-re. 

 

 

David Beckham kimagasló eredményeit kétségtelenül rendkívül szorgalmas fiatalkori kitartó munkájának köszönheti, amit csak meg lehetett tanulni labdarúgásból, õ azt mind megtanulta. Kimagasló rúgótechnikája, pontos passzai, nagy lövõereje emelte õt a legnagyobbak közzé. Egy évtizedet  töltött el a Unitednél, ez idõ alatt nagyban hozzájárult a klub történelmének legsikeresebb idõszakaként jegyzett korszakhoz. Vitathatatlanul az egyik legnagyobb tehetség volt a futball világában, de David Beckham ma is globális jelenség, aki örökre beírta magát a Vörös Ördögök történelmébe.

 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!