Newcastle United 0-3 Manchester United

Csodálatos gyõzelmet aratott idegenben a Manchester Untied, ezzel feljött a tabella második helyére Sir Alex Ferguson legénysége.


"A Vörös Ördögök felnyársalták a Szarkákat" - állhatna akár ez is a brit sajtó címlapján, hiszen a manchesteri United magabiztosan gyõzte le a Newcastle-t, visszavágva a tavalyi kudarcért és megmutatva, bizony a Spurs elleni vereségbõl tud tanulni a gárda.

A manchesteriek kezdték jobban a találkozót, elképesztõ magabiztossággal járatták a labdát és az ellenfelet beszorította a saját tizenhatosára. Már az 5. percben lehetõség volt a vendég vezetés megszerzésére, miután egy szögletet követõen mentettek a hazaiak, de Tom Cleverley összeszedte a labdát bal szélen, átívelt a hosszúra, ahol Robin van Persie lefejelte a labdát Jonny Evansnek. A hátvéd sarokkal hozta helyzetbe Danny Welbecket, de a fiatal csatár gyenge lövése elhalt Harper kapusban.

Két perc múlva ismét helyzet alakult ki, Michael Carrick ívelt a védõk mögé a kiugró van Persie elé, aki kiszorított helyzetbõl lõtt, a kapus szögletre mentett. A nyolcadik percben végezhette el a holland a szögletet, amelyet remekül lõtt be a kapu elé, ahol lendületbõl érkezett Jonny Evans és 6 méterrõl védhetetlenül fejelt a kapuba, megszerezve a vezetést a Vörös Ördögök számára.

 


Van Persie ismét kiváló megmozdulással vétette észre magát, amikor Rafaellel játszott össze a jobb szélen, a brazil védõ került lövõhelyzetbe, de a labda a hosszú alsó mellettszállt el.

Tizenkét perc telt el, amikor a Newcastle majdnem összehozott egy gólt. De nem egyenlítés lett volna, hanem a vendég elõny megduplázása. Harper kapott labdát, Welbeck letámadta és sikerült is elcsennie tõle a játékszert, de a kapus szorításából, estében nem sikerült az öres kapuba találnia.

Nem úgy, mint Patrice Evrának az elsõ negyedórát követõen, amikor Wayne Rooney ívelt be egy szögletet, amire a védõ kiválóan érkezett és 300. manchesteri szereplését egy remek fejesgóllal ünnepelte meg, 2-0 már a Manchesternek.

 


A második bekapott gól után kezdett ébredezni a Newcastle és próbálta tartani a labdát, de veszélyes helyzetet képtelen voltak kialakítani a vendégek védekezésben is remekül megállták a helyüket. Leginkább csak a tizenhatoson kívüli lövéseket lehetett feljegyezni a Szarkák részérõl, de ezek a lövések sem találtak kaput.

Howard Webb közben elkezdte osztani a sárga lapokat is, alig 10 perc alatt három Vörös Ördög is kapott figyelmztetést, majd a hazaiak is gyorsan beszedtek két lapot, nehogy lemaradjanak abból a szempontból is.

A félidõ legnagyobb hazai helyzete Demba Ba nevéhez köthetõ, Cabaye jobbról beívelt szabadrúgását fejelte kapu mellé, miközben David de Gea már nem az elsõ esetben jött ki rosszul egy beívelésre ezen a találkozón.

A Newcastle kaput sem talált, ellenben a Manchesterrel, amely csapat több alkalommal is megmozgatta Harper kapust és végül kétgólos elõnnyel várta a második félidõt Sir Alex csapata. Sokak szerint veszélyes a félidei 2-0-ás elõny, mert hajlamos bealudni a vezetõ csapat.

Azonban a találkozó 50. perce tett arról, hogy a Manchester ne aludjon be. Balról széllt be egy ívelés a vendég kapu elé, de Gea ismét nagyon rosszul jött ki kapujából, Ba fejese azonban a lécen csattant, a kipattanó azonban épp Pappis Cissé elé került, aki kapura fejelt, a spanyol kapus azonban kiütötte a labdát. Apró szépséghiba, hogy a labda nagy része a gólvonal mögött volt már, ám nem ítéltek gólt Webbék. Hogy gól volt-e vagy nem, nehéz eldönteni, mert nem volt vonalban a kamera. Biztosan téma lesz még ez a szituáció az elkövetkezendõ napok során, talán majd kiderül az igazság. De mivel a játékvezetõ nem ítélt gólt, így maradt a 0-2.

A második játékrész leginkább mezõnyjátékot hozott kevés helyzettel, Rooney és Ben Arfa lövése mellett csak egy Ameobi fejest lehetett említeni, de csak a manchesteri játékos talált kaput, ám gólt nem szerzett.

Azonban adott egy újabb gólpasszt a United tizese, még ha nem is volt egy tipikus gólpassz, hiszen csak egy egyszerû hátrapasszt adott a bal szélen Cleverleynek a 71. percben, ami egy ártatlan szituációnak tûnt. A középpályás felnézett, majd jó 25 méterrõl a tizenhatos sarkától nem messze a kissé kint álló Harper felett elképesztó gólt tekert a hosszú felsõ sarokba, megszerezve a harmadik gólt csapatának.

 


Ez a gól el is döntötte a meccs sorsát, ugyanis az utolsó bõ negyedórában maximum a cserék voltak azok, amik említésre méltó események lehettek, a kapukra nem voltak veszélyesek a csapatok.

A találkozót megérdemelten nyerte meg a Manchester United, visszavágva a tavalyi 0-3-ért.

 

 

Premier League, 7.forduló

Newcastle United 0-3 Manchester United 

Sports Direct Arena

 

Vezette: Howard Webb

 

Newcastle: Harper - Santon, Williamson, Perch, Ferguson(Anita 63.) - Ben Arfa, Cabaye, Tiote(Bigirimana 80.), Gutierrez - Ba, Cisse(Sh. Ameobi 64.)
Nem használt cserék: Alnwick, Simpson, Obertan, Sammy Ameobi 

Manchester United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Carrick, Cleverley - Kagawa(Valencia 55.), Welbeck - Rooney(Scholes 80.) - Van Persie(Giggs 87.) 
Nem használt cserék: Lindegaard, Wootton, Anderson, Hernandez.


 

Gólszerzõ: Evans 8', Evra 16', Cleverley 71'

 

Sárga lap: Tiote, Gutierrez, Perch, Bigirimana illetve Kgawa, van Persie, Ferdinand, Scholes

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Patrice Evra

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!