Isten éltesse Sir Bobby!

Senki nem testesítheti meg jobban azt az értéket, amit a hit jelent a Manchester Unitedben, mint Sir Bobby Charlton.


Sir Bobby túlélte a müncheni tragédiát és mindössze 20 évesen nap mint nap képes volt visszatérni arra a pályára, ahol elhunyt társai már nem lehettek vele. Úgy folytatta, mintha minden játéka elvesztett csapattársaiért szólna. Ez adott neki erõt, hogy elérje karrierje csúcspontját mind a Manchester Unitedben, mind hazája színeiben.
 
 
Bobby Charlton az egyik legismertebb angol labdarúgó a világon mindmáig, aki Angliával 1966-ban világbajnok lett. A Manchester Unitedben 758 mérkõzésen szerepelt és 249 gólt szerzett, ezzel 12 trófeát begyûjtve, továbbá számtalan egyéni elismerése között az Aranylabda-díj is szerepelt. Pályafutása során sohasem kapott sem sárga, sem piros lapot, ez páratlan a futball történetében. Neve világszerte egyet jelent a sportszerûséggel, a szerénységgel és az alkotói önállósággal...
 
Sir Bobby Charltont egyetlen szóval lehet jellemezni: Úriember. Soha nincs udvariatlan gesztusa, mindig mindenkivel készséges, fõleg ha az illetõvel közös szerelmükrõl, a futballról beszélgethet.
 
Napjainkban nagykövetként járja a világot. Tekintélyével és népszerûségével igyekszik segíteni a labdarúgás mindennapjait és megkönnyíteni a bajbajutott emberek helyzetét.  Személyes kampányt indított, hogy megtalálják egy új módját a taposóaknák felderítésének Bosznia-Hercegovinában és Kambodzsában.
 
 
"Nekem futballistaként a lábam volt a munkaeszközöm, ha ezt valaha is elvesztettem volna, nem tudtam volna tovább élni, de minden tiszteletem ezeknek az embereknek, akik hatalmas bátorsággal és akaraterõvel képesek tovább küzdeni."
 
Sir Bobby a tragédiát átéltek számára focitáborokat hozott létre, ahol feledtetni próbálta velük a szörnyû emlékeket.
 
 
"Tudom, hogy ezek a gyerekek sokat szenvedtek. Azért vagyok itt, hogy segítsek, amennyire csak tudok. Talán ez jelent némi segítséget a srácoknak. A foci nyújthat kiutat bármilyen rossz helyzetbõl és talán segíthet túllépni szörnyûségeken."
 
Még nagyon sok boldog évet kívánunk 75. születésnapja alkalmából ennek a csodálatos embernek, a Manchester United hatalmas legendájának! Isten éltesse, Sir Bobby Charlton!
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!