Ferguson: King szép karrier elõtt

Sir Alex Ferguson arra számít, hogy Joshua King 'szép karrier' elõtt áll, miután a norvég csatár ezen a héten megszerezte elsõ gólját válogatott szinten Ciprus ellen.


A villámgyors támadó lenyûgözõ teljesítményt nyújt hazája válogatottjában és az U21-esek között is ebben a szezonban, de dicsérettel illették az edzésen mutatott erõfeszítéseit és eltökéltségét is, hogy megmutassa tehetségét.

 

"Joshua King nagyon jól teljesít az utóbbi idõben" - lelkendezett a skót menedzser.

 

"Nincs mindig szerencsénk, amikor egy-egy játékosunk valahova kölcsönbe kerül - Federico Macheda kétszer is rémálomszerû idõszakot töltött el így, egyszer a Sampdorianál, egyszer pedig a QPRnál, utóbbinál ráadásul akkor cseréltek edzõt, amikor õ megérkezett. Aztán ott van Josh is, aki nem játszott túl sokat tavaly a Mönchengladbachnál, és végül visszatért Manchesterbe."

 

"Hihetetlenül jól dolgozott a felkészülési szezonban, nagyon keményen odatette magát. Megmutatta, hogy milyen remek képességekkel rendelkezik. Legutóbb a norvég válogatottban tizenegyest harcolt ki, és õ szerezte a csapat harmadik gólját is, ami hatalmas lökést adhat neki. Õ nagyon gyors, remek fizikummal van megáldva, éppen ezért nagyon szép karrier elé kell hogy nézzen."

 

 

King csak egyike azoknak a csatároknak, akik közül Sir Alex Ferguson válogathat támadószekciója összeállításakor, amely jól magyarázza, hogy Michael Owennel miért nem hosszabbított szerzõdést, és kerülhetett az aranylabdás csatár ingyen a csapat szombati ellenfeléhez, a Stoke Cityhez.

 

"Michael egy fantasztikus játékos" - tette hozzá.

 

"Nehéz volt úgy marasztalni Michael-t, hogy megvolt a lehetõségünk Robin van Persie leigazolására, emellett pedig Chicharito és Danny Welbeck folyamatosan fejlõdnek játékosként. Természetesen aztán ott van még Wayne Rooney is, és akkor még nem is ejtettem szót a fiatal támadóinkról, mint Macheda, Will Keane, King és Bebe."

 

"Emellett ebbõl Michael is profiálhatott, hiszen így sokkal több játéklehetõséghez juthat. Õ egy igazi profi, és egyben nagyszerû ember, akit csalódottan kellett elengednem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!