Manchester United 4-2 Stoke City

A Vörös Ördögök ismét hátrányból fordították meg a találkozót és 4-2-re legyõzték Tony Pulis csapatát.


Mivel a Chelsea 4-2-re legyõzte a Tottenham csapatát, létfontosságú volt, hogy a United is begyûjtse a három pontot a jövõ héten esedékes rangadó elõtt.

Ezzel a tudattal léphettek pályára a játékosok, a találkozót jól is kezdte Sir Alex Ferguson csapata, leginkább náluk volt a labda, ám a Stoke agresszíven próbált letámadni. A kapuk azonban nem voltak veszélyben, egészen a 11. percig. Ekkor a jobb oldali szögletzászló közelébõl végezhetett el szabadrúgást Adam, kapu elé ívelésére David de Gea nem lépett ki, Wayne Rooney pedig 3 méterrõl furcsa mozdulat után saját kapujába bólintott, megszerezve a vendégek számára a vezetést.

 


Két perccel késõbb Adam már a bal szélrõl veszélyeztetett, a rövid alsóba tartó lövését azonban a spanyol hálóõr nagyszerûen védte. Sõt, Walters beívelése után Crouch is fejelhetett, ám de Geának itt már könnyû dolga volt.

Kezdett felébredni a hazai gárda, már ami a helyzeteket illeti, hiszen mezõnyben továbbra is fölényben játszottak. A 18. percben Antonio Valencia labdáját lõtte Patrice Evra 16 méterrõl kapu fölé, majd Danny Welbeck megindulását Robin van Persie sarkazás követett, így jutott vissza a játékszer a fiatal támadó elé, aki azonban 14 méterrõl csúnyán mellé lõtt.

Alig voltunk túl a félidõ felén, amikor Evra vesztett labdát az ellenfél térfelén, a Stoke pedig a legszebb támadását vezette ekkor. Remekül kipasszolták a manchesteri védelmet, Walters maradt üresen és került lövõhelyzetbe, de Gea azonban hárítani tudott.

A 27. percben járt a találkozó, amikor van Persie keveredett a bal szélre, ahonnan tanárian ívelt középre, megtalálva Rooneyt a labdával, az angol csatár pedig hat méterrõl szép fejessel egyenlített, 1-1!

 


Láthatóan megnyugodott az egyenlítéstõl a United és méginkább növelte mezõnyfölényét és dolgozta ki az újabb helyzeteket. Elõbb Evra ívelését fejelte Rooney 11 méterrõl kapura, amit Begovic könnyen hárított, majd Paul Scholes és van Persie összjátéka után a veterán középpályás lövését blokkolták a vendég védõk önfeláldozóan.

Már csak öt perc volt a szünetig, ekkor Welbeck gondolta úgy, hogy 23 méterrõl próbálkozik, kiváló lövése azonban a felsõ lécen csattant, majd került a pályán kívülre a játékszer. Szép lövés volt, gólt érdemelt volna.

De ami nem sikerült Welbecknek, az sikerült holland csatártársának. Valencia a tizenhatos szélén felnézve látta, hogy van Persie a kapu elõtt üresre mozog, az ecuadori laposan pontosan passzolt csapattársához, aki közelrõl megszerezte a United második gólját. Ismét hátrányból fordított a csapat!

Ez a gól le is zárta a félidõt, hazai mezõnyfölény mellett megérdemelt manchesteri vezetést könyvelhettünk el. A szurkolók pedig mehettek a büfébe, ám aki tovább maradt kint, lemaradt egy hazai gólról. Alig telt el 50 másodperc és máris 3-1 volt az eredményjelzõn. Rooney jobb szélrõl fantasztikus labdát tekert a kapu elé, ahol érkezett Welbeck és csodás fejessel növelte csapat elõnyét.

Három perccel késõbb Jonny Evans még nagyobbá tehette volna a különbséget, de Rooney ívelése után a közeli fejesét Begovic hatalmas védéssel menteni tudta. Van Persie komolyan mondta, hogy gólpasszokat is akar adni, mert Welbeck kiugratása is majdnem assziszttá vált, ám Cameron az utolsó pillanatban szerelni tudta a fiatal csatárt.

Welbeck elõtt ismét óriási helyzet adódott a találkozó 56. percében, de Rafael szélrõl belõtt labdáját Danny a kapu torkában nem érte el, maradt a 3-1. De csak három percig, ugyanis Kightly gondolta úgy, hogy áthámozza magát a Vörös Ördögök védelmén, ami kis szerencsével sikerült is, majd kilõtte a kapu bal alsó sarkát, felhozva csapatát egy gólnyira.

De sokáig nem bizakodhattak a Fazekasok. A 65. percben Rooney szabadrúgását mentette szögletre Huth, a sarokrúgást van Persie ívelte kapu elé, ahol ide-oda pattogott a labda, végül Welbeckrõl jutott Rooney elé, aki közelrõl passzolt a kapuba, ismét kétgólosra állítva a United elõnyét.

A két menedzser cserékre szánta el magát, ám a meccs utolsó húsz perce szinte már csak ezekrõl az eseményekrõl, valamint a mezõnyben való passzolgatásról szolt. A United nem erõltette a gólszerzést, míg a Stoke nem tudott veszélyeztetni, így már nem változott az eredmény, a hazaiak teljesen megérdemelten gyõzték le ismét Tony Pulis csapatát és továbbra is tapadnak a Chelsea csapatára.

 

 

Premier League, 8. forduló

Manchester United 4-2 Stoke City

Old Trafford, 75585 nézõ

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Carrick, Scholes(Anderson 70.) - Valencia(Nani 74.), Rooney, Welbeck(Hernandez 78.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Giggs, Wootton, Powell

 

Stoke: Begovic - Cameron, Shawcross, Huth, Wilson - Walters(Etherington 70.), Whitehead(Palacios 86.), Adam, N'Zonzi, Kightly(Owen 74.) - Crouch

 

Gólszerzõ: Rooney 27', 65', van Persie 42', Welbeck 46' illetve Rooney 11'(öngól), Kightly 59'

 

Sárga lap: Scholes illetve Kightly

 

A találkozó legjobbja: Wayne Rooney

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!