Nehéz elfogadni a kupavereséget

Ryan Giggs elárulta, a United tegnapi Chelseatõl elszenvedett Ligakupa-vereségét 'nehéz feldolgozni', de a veterán középpályás rengeteg pozitívumot merít a csapat néhány fiatal játékosának teljesítményébõl.


Míg az olyanok jelenléte, mint Giggs, Darren Fletcher, Anderson és Nani a tapasztalatot erõsítette tegnap, addig a Vörös Ördögök kezdõjébe feltörekvõ fiatal tehetségeket is nevezett Sir Alex, névszerint Michael Keane-t és Scott Woottont, a félidõben pedig beállt Nick Powell is.

 

A Manchester United csak másodpercekre volt attól, hogy a Ligakupa következõ körében érezhesse magát, azonban a Chelsea hosszabbításban értékesített büntetõje egy újabb szórakoztató félórányi játékra késztette a feleket, amely végül a hazai Kékek 5-4-es gyõzelmével végzõdött.

 

"Ezt nehéz feldolgozni" - kezdte Giggs a MUTV-nek a mérkõzést követõen.

 

"Kevésbé gyakori, hogy egy csapat négy gólt szerez idegenben, és nem tud megnyerni egy mérkõzést, de úgy tûnik, hogy ez egy ilyen hét volt a kupában."

 

"Másodpercekkel a vége elõtt már zsebben érezhettük a találkozót. Az õ térfelükön pattogott a labda, de aztán elveszítettük, a kapunk felé törtek, és végül kiharcoltak egy tizenegyest. Ha hosszabbításra kerül sor, akkor azt a meccset már bárki megnyerheti olyankor."

 

"De a pályára lépõ fiatal játékosainkkal nagyon elégedett vagyok - volt néhány nagyszerû teljesítmény. Sokat fognak tanulni ebbõl, és az embernek meg kell tanulnia veszíteni is. Meg kell próbálni megtalálni a pozitívumokat ebben a mérkõzésben, de számos játékostársam volt csalódott a történtek után, és teljesen jogosan is, mert remek teljesítményt nyújtottak. De mindannyian tanulnia fognak ezekbõl a dolgokból, és a tapasztalat, amellyel gazdagodtak, sokkal többet ér, mint amit bármilyen tartalék meccsen szerezhettek volna."

 

"A két csapatot tekintve nekik valószínûleg sokkal tapasztaltabb játékosaik voltak, és a kispadról is igazán minõségi játékosokat állíthattak be. Mindegyik nagyágyújukat be kellett vetniük a végén, és végül sikerrel is jártak."

 

"De ahogy mondtam, büszke vagyok a fiatal játékosokra - egy percre sem adták fel a harcot. Mi csak egyszerûen csalódottak vagyunk, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, szereztünk négy gólt, mégis üres kézzel távoztunk."

 

 

Miután már 917 mérkõzésen játszott a Manchester United színeiben, az ember azt gondolhatná, hogy Giggs már mindent látott, amely a futballban megtörténhet, de a londoni mérkõzést követõen elárulta, hogy ez a csodálatos játék még mindig le tudja nyûgözni.

 

"Miután láttam a Reading-Arsenal meccset tegnap este, már semmi nem tud meglepni a futballban" - viccelõdött.

 

"Hihetetlen volt, hasonlított a ma esti eseményekre."

 

"Mindenre fel kell készülni, és egészen az utolsó pillanatig harcolni kell. Sajnos ezúttal a sors nem nekünk kedvezett. Hatalmas erõfeszítést tettünk a gyõzelemért, de végül csalódottan kell haza mennünk, és teljesen más érzésekkel, mint vasárnap [a Chelsea elleni bajnoki gyõzelem után]."

 

"De elfogadjuk a vereséget, és most már a szezon elõttünk álló részére koncentrálunk, mert rengeteg olyan pozitívumot láthattunk, amely elõrébb vihet minket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!