Ferguson a BL-gyõzelmekre koncentrál

Sir Alex Ferguson elárulta, azért epekedik, hogy a Manchester United behozva a Liverpool rekordját, ötszörös Bajnokok Ligája-gyõztes lehessen.


A Sky Sportsnak adott exkluzív interjúban Ferguson elárulta, hogy szerinte a Vörös Ördögöknek az õ 26 éves irányítása alatt kettõnél többször kellett volna felülniük Európa trónjára a legrangosabb klubtorna keretén belül.

 

Ennek ellenére a skót menedzser továbbra is hiszi, hogy a Manchester United eddigi három sikerét továbbiakkal bõvíthetik, és valószínûsíthetõnek tartja, hogy beérjék az õsi rivális Liverpoolt ebbõl a szempontból, akik öt sikert mondhatnak magukénak a Bajnokok Ligájában, és annak elõdjében, a BEK-ben.

 

"Szerintem a klubunk történelmének tükrében legalább eggyel többször megkellett volna már nyernünk ezt a sorozatot, és én szeretném, ha újra megnyernénk, és ugyanabba a kategóriába kerülhetnénk a gyõztesek között, mint legnagyobb riválisunk, a Liverpool, vagy a Bayern München és az Ajax" - kezdte Ferguson.

 

"Szerintem az AC Milan és a Real Madrid más kávéház ebbõl a szempontból, de ez csak még nagyobb erõbedobásra sarkall minket."

 

"Nagyon nagy csalódottsággal tölt el, ha belegondolok, hogy mennyi lehetõséget mulasztottunk el arra, hogy megnyerjük, de nem szabad elégedetlennek lenni akkor, ha ránézek a pályafutásom eredményeire, és abban két Bajnokok Ligája, és egy Kupagyõztesek Európa Kupája gyõzelem található."

 

Sir Alex Ferguson beszámolt arról is, hogy a tavalyi csoportkörbõl való kiesés olyan dolog, amelyet nem szabad megengedniük, hogy újra megtörténjen velük a Bajnokok Ligájában.

 

"Talán egy picit a saját hibánkba estünk a tavalyi évben, miután a csoportkörre úgy tekintettünk, mint egy lehetõség, hogy a fiatal játékosainkat játszathassuk. Az elõzõ szezonban kiderült, hogy ez nem mûködhet, de emellett gondatlanok is voltunk. Ebben az évben már biztossá tettük, hogy továbbjutunk a csoportból, ez pedig megelégedettséggel tölt el."

 

 

Ebben a szezonban a Bajnokok Ligája favoritjainak az elõzõ évekhez hasonlóan nem meglepõ módon a Real Madridot, és a Barcelonát tartja a 70 éves edzõlegenda.

 

"Nem lehet szó nélkül elmenni a Real Madrid-Barcelona kettõs mellett, de szerintem az angol csapatok is jól fognak szerepelni" - tette hozzá.

 

"Hiba lenne egy olyan klub, mint a Bayern München elfelejtése is, de szerintem a németek részérõl a Borussia Dortmund lesz veszélyesebb, illetve ott lesznek biztosan a végén a spanyolok is, és reményeim szerint az angol klubok között mi is."

 

Ferguson dicsérõ szavakkal illette nyári igazolását, Robin van Persie-t, és szerinte a holland támadó legalább öt évig szolgálhatja még a legmagasabb szinten a Manchester Unitedet.

 

"Egy olyan játékost vásároltunk személyében, aki pályája, és tudása csúcsán van. Odafigyel magára, kicsattan az egészségtõl, és éppen ezért remélhetõleg még legalább öt évig szolgálhat minket, mert õ egy fantasztikus játékos."

 

Tõle szokatlan módon beszélt egy kicsit magánéletérõl is, illetve hogy miként tölti szombat estéit - amelyet nem a Szombat Esti Láz nézése tölt ki.

 

"Általában meccs után szombat esténként nem szoktam kimozdulni, általában otthon vagyok, és egy üveg bor elfogyasztása mellett nézem a tv-t."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a Szombat Esti Láz megy-e a tv-ben ilyenkor, azonnal válaszolt:

"Nem, egyáltalán nem, soha - Gengszterkorzó (Boardwalk Empire), Match of the Day (PL-összefoglaló), vagy bármilyen meccs, ami megy a tv-ben - általában valamilyen spanyol meccs, ezek teljesen kielégítik az igényeimet."

 

Jövõjét sem hagyták érintetlenül az interjúban, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon fontos mennyi energiája marad munkájára, ezzel pedig egyelõre még semmilyen gond nincs.

 

"Szerintem valami hihetetlen mennyiségû energiával vagyok megáldva. Amíg az egészségem engedi, van erõm is hozzá, és képes vagyok a Manchester Unitednél elvártakat teljesíteni, mert ez szerintem nagyon fontos, addig folytatni fogom."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!