Solskjaer ismét norvég bajnok lett

Ole Gunnar Solskjaer együttese, a Molde megvédte a bajnoki címét vasárnap, miután a csereként beálló Daniel Chukwu góljával 1-0-ra le tudták gyõzni a Honefoss együttesét, mialatt a Strömsgodset 2-1-es vereséget szenvedett a Sandnes Ulf csapatától.


A Honefoss feletti gyõzelemmel a Molde 59 ponttal négy pontos elõnyre tett szert a Strömsgodset csapatával szemben.
 
Solskjaer, aki a Manchester Uniteddel 6-szoros Premier League gyõztesnek mondhatja el magát elmondta, el van ragadtatva, hogy az õ kezei alatt a Molde meg tudta védeni a bajnoki címét.
 
"A fiúk megmutatták, hogy rendkívül jól tudnak összpontosítani. Megmutattuk, hogy két egymást követõ évben is meg tudjuk nyerni a bajnokságot - anélkül, hogy a Rosenborg beleszólhatna" - mondta az egykori csatár a norvég TV2-nek adott nyilatkozatában.
 
Trondheim részérõl a Rosenborg, aki 1990 és 2010 között 17 címet nyert, jelenleg a harmadik 52 ponttal és a hajrá elõtt két mérkõzésen múlk, hogy még megszerezzék a második helyet, ha gyõznek a Honefoss ellen, és a Strömsgodset veszít a Stabaek ellen.
 
"Szerencsésnek mondhatom magam, amiért nagyon jó játékosaim vannak, aki végig hittek a sikerben" - tette hozzá Solskjaer.
 
"Most meg akarjuk tartani õket. Viszont ha elveszítünk néhány játékost, akkor újra meg kell erõsödnünk."
 
A Molde igyekezett hazai pályán legyõzni a Honefoss csapatát, miközben a mérkõzéssel párhuzamosan a Strömsgodsen Abdisalam Ibrahim révén megszerezte a vezetést.
 
 
A Manchester City-tõl kölcsönvett középpályás a 32. percben nyitotta meg a gólcsapot a Sandnes Ulf ellen. Viszont a gyenge védekezésük révén a Strömgodset pontrúgásokból két gólt kapott, amely találatok Gytkjaer és Avni Pepa nevéhez fûzödnek, így a szögletekbõl kapott gólok szerte foszlatták a bajnoki cím megszerzéséhez fûzõdõ reményeiket.
 
Az Aker Stadiumban a nigériai csatár, Chukwu érkezett Davy Angan helyére. 
 
Chukwu meghálálta edzõje belé vetett hitét, és egy szöglet után megszerezte a vezetést, amely elég volt ahhoz, hogy Solskjaer vezetésével zsinórban másodszor megnyerjék a norvég bajnokságot.
 
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!