Giggs fejet hajt Morley elõtt

Ryan Giggs elismerte, hogy a United öltözõjében nagy tisztelettel adóznak más sportok nagy játékosai elõtt is.


Ilyen sportág a rögbi is, amelyet néhányan a játékosok közül igazi szenvedéllyel követnek - Giggs amióta az eszét tudja, Wigan Warriors szurkoló, míg Wayne Rooney a bajnok, Leeds Rhinos-nak szorít. A rögbi liga legmagasabb osztályát Giggs és csapattársai egyaránt nyomon követik, és tisztelettel adóznak a Super League-ben játszó sportoló társaik elõtt.
 
Giggs a következõket árulta el: "A csapatban van jónéhány fiú, aki nagy rögbi szurkoló. Normális esetben, ha megállunk egy hotelben, akkor nyomon követjük a szombati mérkõzéseket. Legtöbbször 19:30 körül szoktunk vacsorázni, majd a televízió elé ülünk és Super League-et nézünk. Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Michael Carrick és Paul Scholes-szal karöltve mindnyájan szeretjük ezt a sportot és figyelemmel is követjük. Ferdinanddal mindketten Wigan szurkolók vagyunk, õ már járhatott a Wigan öltözõjében is, amikor Leeds játékosként Warriors-hoz látogattak a Headingley-ben."
 
Rooney rendszeresen posztol a Leeds-rõl a Twitter-en, és már az Old Trafford-on is láthatta az Orszarvúakat a Grand Final döntõjében nyerni. Giggs meghatottan beszélt arról, hogy õ írhatta a Warrington Wolves önéletrajz elõszóját az angol sztár, Adrian Morley - My Story címû könyvéhez. Giggs-ben és Morley-ban sok közös van. Õk a Salford utcáin nõttek fel - ahol a kemény nevelést és a kölcsönös tiszteletet tanultak. Mindezek után nyilvánvalóan mindketten sportlegendákká váltak - az egyik, mint egy világklasszis futballista, a másik pedig egy született rögbi sztár Ausztráliában.
 
"Én is egy ugyanolyan rögbi liga csapatban akartam játszani, mint a Morley fiú" - mondta Giggs. "Õ egy kemény, félelmet nem ismerõ támadó."
 
"Chris Morley volt, aki a 11 éves öccsét, Adrian-t hívta játszani és remélte, hogy ezzel fel tudja vidítani õt. Most a század negyedén én tisztelgek Adrian elõtt. Nekem minden más sportról le kellett mondanom, amikor 14 éves iskolás fiúként a Unitedhez igazoltam. Valamilyen oknál fogva azokban az idõkben még nem voltam olyan lelkes a rögbi iránt. Néhány év múlva, amikor én már a Unitedben rúgtam a bõrt, akkor elégedetten láttam, hogy Adrian-nak is sikerült bekerülnie a Leeds elsõ csapatába. Õ elment a Super League-bõl, viszont igazi nyomot hagyott maga után. Személy szerint nagy érdeklõdéssel vagyok a karriere iránt, mert ismertem a testvérét, hiszen ugyanonnan való, ahonnan én."
 
 
"Egyszerûen remek volt Adrian karrierjének kibontakozását látni. Nem sok brit játékos jut ki Ausztráliába és ér el ilyen hatást. Adrian-t a világ legjobb játékosai között tartották számon, és azon a környéken, ahol felnõttem, az emberek nagyon büszkék rá, és ez így van rendjén."
 
Morley emlékszik a fiatal Giggs jövedelmét illetõ kritikákra, amikor kiemelkedõ junior rögbi liga játékos volt. Giggs gyorsaságát jó labdakezelésével kombinálta. Giggs apja, Danny Wilson természetesen már egy rögbi sztár volt, mielõtt alá írta volna profi szerzõdését északon, a Swinton-nál. Wilson egy nagyon tehetséges védõ volt, aki mindig bátorította Ryan-t mind a fociban, mind pedig a rögbiben egyaránt.
 
Giggs hozzátette: "Már Wigan RL szurkoló voltam, amikor az egyik napon elvitt egy teszt meccsre a régi Central Park földjére, Wiganben."
 
"Láthattam Shaun Edwards-ot és Martin Offiah-t is játszani Nagy-Brittania színeiben. Imádom nézni ezt a sportot, nem számít, hogy ki játszik. Természetesen mozulatlanul figyelem, amikor Moz játszik. Küldtem neki egy szöveges üzenetet a Challenge Cup döntõ elõtt, és nagyon örültem, amikor késõbb láttam, amint a magasba emeli a trófeát a Wembley Stadionban."
 
Giggs szintén csodálója Morley szívósságának, ahogyan 35 évesen az ellenfél játékosai ellen játszik.
 
"Minél öregebb leszel, annál tovább tart a meccs utáni regenerálódásod" - mondta Giggs.
 
"Úgy érzem, ha túl vagyok egy meccs utáni fárasztó napon, akkor néha két nap is kell, hogy kipihenjem magam. Csak elképzelni tudom, hogy min mehet keresztül ilyenkor Moz teste, miután lejátszik egy mérkõzést. Az a tény, hogy több, mint 400 mérkõzésen is túl van a rögbi liga legnagyobb szintjén, ennek ellenére még mindig aktívan játszik, és még mindig csapata egyik legjobbja. Ez kiemelkedõ."
 
 
"A rögbi liga sokat változtott az évek során. A játékosokból élsportolók váltak. Moz nem csak úgy itt hagyta, õ járta ki ezt az utat. Az õ neve soha sem szerepelt a Warrington együttese és az angol válogatott mezén - Ez az õ teljesítménye volt. Nem tudom segíteni, de imádom, ahogy játssza ezt a játékot."
 
"Csodálom benne, hogy hosszú ideje milyen minõséget képvisel. Nem látni túl sok rögbi liga játékost, akik 30-as éveik közepén is játszanak, fõleg nem ilyen magas szinten."Hatalmas tisztelet illeti Moz-t, hogy képes volt erre. Biztos vagyok benne, hogy megfogadta a legjobb tanácsokat és jól vigyázott, mint én. De végsõ soron szerintem a vágy és az eltökéltség hajtotta."
 
"Kevesebb, mint egy mérföldre élünk egymástól, és õ a pályán kívül is egy fantasztikus ember. Mindig kész segíteni másokon. Néhány évvel ezelõtt, egy helyi rögbi játékos kificamította a nyakát. Amikor társai körülötte gyülekeztek, hogy segíteni próbáljanak, Moz volt az, aki a kezét nyújtotta - Adrian Morley ez a fajta pasas."


menmedia.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!