Elhunyt Kenny Morgans

A Manchester United tegnap este szomorúan tudatta, hogy a klub egykori játékosa, Kenny Morgans 73 éves korában elhunyt.


Az egykori walesi játékos - az 1958-as müncheni tragédia túlélõje - szombaton került kórházba betegségével, amelyet követõen nem sokkal itt is hunyt el. A klub stábja legmélyebb részvétét küldi Kenny családjának és hozzátartozóinak.

 

Kenny szélsõként játszott az 1950-es évek végén a Vörös Ördögök színeiben, bemutatkozása pedig 1957. december 21-én, 18 évesen történt a Leicester City ellen. Kevesebb, mint két hónappal késõbb õ is elutazott Belgrádba, a keménynek ígérkezõ Bajnokok Európa Kupája (BEK) mérkõzésre, és õ is sérüléseket szenvedett, amikor a csapat hazafelé tartó repülõgépe balesetet szenvedett egy müncheni tankolás miatti leszállást követõ felszállásban.

 

 

Bár sikerült felépülnie a balesetben szerzett sérüléseibõl, és képes volt folytatni játékoskarrierét, futballista karriere nagyrészét hazájában, Walesben töltötte Kenny, ugyanis 1961-ben elhagyta az Old Traffordot a Swansea City kedvéért, majd késõbb 1967-es visszavonulásáig a Newport County sikereiért futballozott.

 

Az elmúlt évek során két emlékezetes esemény kacspán tért vissza az Old Traffordra - a müncheni tragédia 2008-as, 50. évfordulóján, majd késõbb az Egykori Manchester United Játékosok Szövetségének gálavacsorájának díszvendége volt.

 

Isten nyugasztalja!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!