Az FA felmentette Clattenburgöt

Az angol Labdarúgó Szövetség felmentette Mark Clattenburg játékvezetõt a rasszista megnyilvánulás vádja alól.


A Chelsea középpályása Ramires állítása szerint hallotta, amikor Clattenburg azt mondta csapattársának, John Obi Mikelnek: "Fogd be a szád te majom", október 28-án a Stamford Bridge-i Manchester United elleni találkozó alkalmával.
 
Az FA kivizsgálta a vádat és semmilyen bizonyítékot nem talált, ami  Ramires állítását igazolta volna. 
"Lezártuk a vizsgálatot Mark Clattenburg játékvezetõvel szemben, mivel a részletes vizsgálat megállapította, hogy a játékvezetõ nem követett el kötelezettségszegést és semmilyen más jellegû szabálysértést az említett mérkõzés során, amiért felelõsségre lehetne vonni" - mondta az FA szóvivõje.
 
Továbbá kiderült, hogy maga Mikel sem hallotta Clattenburg-tõl elhangzani azt a mondatot, mellyel Ramires vádolta meg a játékvezetõt. Mindkét Chelsea játékosok színes bõrû, Mikel Nigériában, Ramires pedig Brazíliában született.
 
Az eljárás során fény derült arra is, hogy Mikel "fenyegetõ és/vagy sértõ szavakat és/vagy viselkedést" tanúsított Clattenburg irányába a mérkõzést követõen, amikor állítólag bement a játékvezetõi öltözõbe. Mikelnek november 30-ig kell választ adnia az ellene felhozott vádakra.
 
"A Chelsea FC elfogadja a Labdarúgó Szövetség határozatát és üdvözli azt a tényt, hogy az FA elismeri, a klub és a játékosok helyesen döntöttek, amikor beszámoltak az esetrõl" - mondta a Chelsea szóvivõje.
 
 
Az FA kimerítõ vizsgálata a tanúk meghallgatásán túl, kiterjedt a televíziós felvételekre is, és megállapítást nyert, hogy egyedül csak Ramires vélte hallani Clattenburg faji megkülönböztetésre utaló mondatát Mikel felé.
 
"Ramires, aki nem anyanyelvi szinten beszél angolul, elmondta, hogy ösztönös reakciója volt visszaigazolást kérni John Obi Mikeltõl a hallottakról" - mondta az FA szóvivõje.
 
"Hasonlóképpen meggyõzõdtünk arról is, hogy Ramires állítása jóhiszemû volt, mellyel társát akarta megvédeni, és elfogadható az a magyarázata, hogy valószínûleg félreérthette a játékvezetõ szavait."
 
Clattenburg a következõket nyilatkozta a üggyel kapcsolatban: "Én pontosan tudtam, hogy ártatlan vagyok, de megvolt rá a lehetõség, hogy a karrierem romba dõljön, ezért valamilyen szinten ijesztõ volt számomra a vád. Remélem, hogy a jövõben más játékvezetõknek nem kell ilyen procedúrán átesniük."
 
Clattenburg egyike azon FIFA játékvezetõknek, akik jelölve vannak a 2014-es világbajnokságra Brazíliában.
 
Bizonyítékok hiányában, a londoni rendõrség is lezárta a nyomozást a játékvezetõ ellen. Érdekesség, hogy az FA határozata ugyanazon a napon született, amikor Rafa Benitezt kinevezték a londoni csapat élére, Roberto Di Matteo leváltását követõen.


usatoday.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!