Ruud tiszteleg Ferguson elõtt

Ruud van Nistelrooy távozása után elsõ alkalommal tért vissza pénteken az Old Traffordra, elmondása szerint tisztelettel adózik Sir Alex Ferguson elõtt.


A holland csatár nem távozott felhõtlen körülmények között 2006-ban Manchesterbõl, hiszen eligazolása elõtt Sir Alex Fergusonnal is összeveszett. Szerencsére azóta már rendezték a nézeteltéréseiket - Ruud elmondta a sajtónak, hogy: "Bocsánatot akartam kérni..  nagyon sajnálom, hogy így kellett távoznom", viszont pénteken újra találkozhattak, hiszen Sir Alex Ferguson szoboravatóján Ruud is részt vett.
 
"Nagyszerû újra itt lenni" - mondta Ruud van Nistelrooy. "Különösen azért, hogy tisztelettel adózzunk a menedzsernek, aki minden elismerést megérdemel. Õ az oka annak, hogy itt vagyunk."
 
"Nagyszerû 5 évet töltöttem el itt és tiszteletemet szerettem volna tenni elõtte. Nagyon hálás vagyok azért, hogy Sir Alex esélyt adott nekem."
 
"Legjobban Gary Neville videóüzenete tetszett. Sir Alex valóban a legtöbbet tudja kihozni az emberekbõl. Velem is ezt tette. Nem csak a pályán, hanem magánemberként is rengeteg tanáccsal látott el. Mindezért nagyon hálás vagyok neki."
 
"Persze, nem a legszebben ért véget a karrierem a klubnál, de összeségében csodálatos volt az itt eltöltött idõ és ezért nagyon tisztelem õt."
 
 
Van Nistelrooy, aki 219 mérkõzésen 150 gólt szerzett a United színeiben egyáltalán nem érez semmi rosszat, amiért a menedzser miatt kellett távoznia az Old Traffordról.
 
"Amikor új csapatot épít, akkor mindenre képes. Ez becsülendõ dolog, hiszen a klub a legfontosabb."
 
"Ez az, amit mindig elmondott. Ez volt a legtöbbször elismételt mondata, amely be is bizonyosodott. Madridba szerzõdtem és ott is szép éveket tölthettem el. Ez megnyitotta elõttem az ajtót, és folytatni tudtam. Hála Istennek, ez is sikeres idõszak volt."
 
Sir Alex akkor vette át a United irányítását, amikot van Nistelrooy még csak 10 éves volt. Azóta Ruud remek karriert futott be, és most 36 évesen már visszavonult a futballtól és élvezi a nyugdíjas éveit. De Ferguson még mindig nem hagyta abba.
 
"Ez hihetetlen" - mondta. "Minden az õ személye körül mozog. 26 szezon óta! A labdarúgásban 10 év is nagyon hosszú idõnek számít menedzserként egy klubnál. Õ mindig tovább és tovább megy. 3 vagy 4 év múlva már 30 évrõl fogunk beszélni. Ez nem evilági."
 
"De Õ még csinálja. Mint mondta, õ túlélte a halált. Mindenkit túlélt."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!