Allardyce-t dicsérte Sir Alex

A szerda esti Manchester United - West Ham bajnoki elõtt Sir Alex Ferguson Sam Allardyce-t, a Kalapácsosok menedzserét dicsérte és elmondta, szerinte kollégája alulértékelt a labdarúgásban.


Allardyce csodás munkát végzett a londoniaknál azóta, hogy 2011 nyarán az Upton Parkba tette át székhelyét, hiszen azonnal feljuttatta a csapatot a Premier League-be, majd ott az elsõ 13 mérkõzés során 19 pontot gyûjtött.

Egy ilyen teljesítmény gúnyt ûzhet azokból, akik korábban kételkedtek abban, hogy az egykoron Bolton Wanderers menedzser sikereket érhet el a West Hamnél két, kudarcokkal teli korábbi munkája után a Newcastle és a Blackburn csapatainál. Bár ahogy Sir Alex mondta, nagyszerû barátjában és szövetségesében soha nem kellett volna kételkedni.

"Big Sam kicsit több, mint egy éve ment az Upton Parkba és a kritikusok akkor azt mondták, õ nem egy West Ham menedzser, mert nem játssza a focit" - mesélte Sir Alex. "Mire szólt a megbízatása? Hogy amilyen gyorsan csak lehet, vezesse vissza a Premier League-be a csapatot és egy éven belül megtette ezt. Mondja el nekem valaki, ki más csinálta volna meg ezt."

 


"A csapatot is újjá kellett építenie és 2-3 játékost el kellett adnia a magas fizetés miatt. Nagyon alulértékelt, ez ilyen egyszerû. Egyfajta kép alakult ki róla, milyen típusú menedzser is õ. De ez nem fair vele és én nagyon örülök, hogy visszatért a Premier League-be."

"A blackburni helyzet volt az egyik legõrjítõbb, amit valaha láttam, de úgy vélem, Sam csalódottabb volt amiatt, ami Newcastle-ben történt. Nem volt szerencséje, mert az új tulajdonos bizonyos típusú menedzsert akart. Nem kapta meg az esélyt az elsõ igazán nagy munkájában, mely egy olyan klubnál volt, ahol nagy volt a szurkolótábor és az elvárás - nem kapta meg az esélyt, hogy a megfelelõ munkát végezze."

A West Ham egy kiábrándító, 3-1-es tottenhami vereség után érkezik az Old Traffordra és csak egy apró vigasz lehet számukra az, hogy Andy Carroll megszerezte elsõ gólját azt követõen, hogy a szezon elején a Liverpooltól kölcsönben a Kalapácsosokhoz került.

Az angol csatár küzdelmes idõszakot tudhat maga mögött, amióta az Anfieldre igazolt, ahol Kenny Dalglish kezei alatt sem sikerült folyamatos kezdõt kivívnia magának, majd az új menedzser, Brendan Rodgers végül beleegyezett, hogy a liverpooliak kölcsönadják õt.

Mindezek ellenére Sir Alex óvatos a Carroll jelentette fenyegetés miatt és várhatóan nehéz este elé néz a United védelme, bár a fõnök elismerte, soha nem adna ki ennyi pénzt egy olyan játékosért, akinek ilyen kevés tapasztalata van.

"Úgy vélem, a srácon áll a dolog, hogy javuljon. Körülbelül egy tucat meccset játszott a Newcastle-ben, majd fiatalon 35 millióért megvette egy olyan klub, mint a Liverpool. Ez egy elég nagy ugrás neki."

 


"Én biztos nem írnék alá egy ilyen játékossal ekkora összeg ellenében. Talán néhány milliót beletettünk fiatal játékosokba az utóbbi években, de amikor ilyen szintrõl - 35 millió font - van szó, akkor talán kicsit több munkát is bele lehetne tenni a dologba, hogy lássák, mire is képes valaki a második évében."

"Nem volt sok meccse. Õ egy nagydarab srác, aki nagyszerûen fejel, agresszív és nagy gazfickó. Nehezen fogják majd kezelni õt szerdán a védõink."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!