Manchester United 2-1 Wolverhampton

Nehéz gyõzelemmel ünnepelték Sir Alex Ferguson 24 éves pályafutását. Owen Hargreaves visszatérése rövidre sikerült.


Sir Alex Ferguson a mai napon 24 éves Unitedes munkásságát ünnepelte. Azonban az ünnepelt lepte meg a nagy világot.

Ugyanis Owen Hargreaves majd 2 év után ismét pályára léphetett, ráadásul kezdõként. Meglepõ volt Hargo nevezése, mert az utóbbi idõben nem igazán lehetett hallani olyan híreket, hogy készen áll a játékra.

Nézzük a csapatokat:

Manchester United: Van der Sar; Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Hargreaves, O’Shea; Park, Fletcher, Obertan; Hernandez

Cserék: Kuszczak, Smalling, Scholes, Fabio, Evans, Macheda, Bébé


Wolverhampton: Hahnemann, Stearman, Berra, Foley, Edwards, Henry, Ward, Hunt, Jarvis, Milijas, Doyle

Cserék: Hennessey, Ebanks-Blake, Fletcher, Mancienne, Elokobi, Mouyokolo, van Damme


A United gyõzelmével két pontra megközelíthette az éllovas Chelsea csapatát, ezért úgy lehetett várni, a hazaiak mindent megtesznek a gyõzelemért.

Azonban Sir Alex Ferguson által megjelölt kezdõcsapat nem igazán tudta irányítani a mérkõzést. Az elsõ félidõben nem is igazán tudtak helyzetbe kerülni. A Wolverhamtpon egyáltalán nem viselkedett alárendeltként, labdatartásban is szinte egyenlõ volt az állás.

Sajnos Hargreaves visszatérése nem úgy sikerült, ahogy azt várták sokan, ugyanis az 5. percben már sántikált a pályán. Hargo a combját fájlalta, valószínû húzódást szenvedett. Öröm az ürömben, hogy nem a térdét fájlalta az angol középpályás.

 

 

 


A Wolverhampton veszélyesebben játszott, a Unitednek igazán nagy lehetõsége nem volt a félidõ végéig. A vendégek viszont kétszer is megszerezhették volna a vezetést. 

Elõször a 25.percben, mikor Jarvis indult be bal szélrõl, a United tizenhatosa sarkánál járva megcélozta Van der Sar kapujának bal alsó sarkát, de lövésébe Vidic beletette a lábát, a labda pedig a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret. Edwin verve volt már, így ha kapura megy, biztosan nem lett volna képes hárítani.

Második nagy helyzetük a 42. percben alakult ki, mikor ismét Jarvis ment el bal szélen, visszahúzta a labdát a jobb lábára, majd erõsen belõtte a kapu elé azt, azonban az érkezõ Hunt lemaradt a passzról, így nem sikerült beleérnie a beadásba.

Azonban a 45. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Manchester United. Fletcher szenzációs meglátását követõen négy védõ között passzolt a kiugrásra váró Parknak, aki átvette a labdát és a tizenegyes pontról Hahnemann mellett bepasszolta azt. Ezzel vezetett a United a szünetben. 1-0!

 

 



A szünet után ott folytatódott a mérkõzés, ahol abba maradt. Egyik csapat sem igazán volt képes a másik fölé nõni. Viszont a Wolves meglátta a lehetõséget arra, hogy a ma felálló United ellen lehet esélyük és egyre inkább próbálták veszélyeztetni a hazaiak kapuját.

A 66. percben sikerült is egyenlíteniük. Foley lövése után a csereként beálló Ebanks-Blake elé került a labda, aki lefordult védõjérõl és hat méterrõl Van der Sar lábai között megszerezte csapata egyenlítõ találatát. 1-1!

Ezután a vendégek visszahúzódtak saját térfelükre és kontrákra próbáltak építeni. A 78. percben majdnem meg is szerezték a vezetést, amikor hárman mehettek két védõre. A szélrõl belõtt labdát Vidicnek sikerült kifejelnie, de csak Mancienne-ig, aki egybõl Steven Fletchr elé passzolt, de a vendégek támadója 12 méterrõl a kapu fölé lõtt.

A Manchesterben nem volt meg az átütõ erõ, ami elég lett volna a gyõzelemhez, de szerencsére Parkban megvolt. Ugyanis a 93. percben a dél-koreai középpályás Fletchertõl kapott egy passzt. Park a szélrõl megindult, bement az ellenfél büntetõterületére, majd 11 méterrõl a védõk lábai közt kilõtte a kapu bal alsó sarkát, ezzel megszerezve a United gyõzelmét. 2-1 a hazaiaknak!

Egy gyenge mérkõzést sikerült megnyerniük a Vörös Ördögöknek, ahol egy remek egyéni alakításnak köszönhetõen két pontra megközelítették az éllovas Chelsea-t.


Manchester United 2 - 1 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford, 75285 nézõ
Vezette: Phil Dowd


Manchester United: Van der Sar; Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Hargreaves(Bébé 10.(Macheda 74.)), O’Shea(Scholes 74.); Park, Fletcher, Obertan; Hernandez

Akik nem léptek pályára: Kuszczak, Smalling, Fabio, Evans


Wolverhampton: Hahnemann, Stearman, Berra, Foley, Edwards(S.Fletcher 64.), Henry, Ward, Hunt(Ebanks-Blake 64.), Jarvis, Milijas(Mancienne 77.), Doyle

Akik nem léptek pályára: Hennessey, Elokobi, Mouyokolo, van Damme

Gólszerzõ: Park 44., 93. illetve Ebanks-Blake 66.

Sárga lap: Hernandez

Mérkõzés játékosa: Ji-sung Park
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!