Az FA megbüntette Mikelt

A Chelsea középpályását John Obi Mikelt, három meccs eltiltásban és 60.000 font pénzbírság büntetésben részesítette az FA.


A Kékek által indított vizsgálat során kiderült, hogy Mark Clattenburg ártatlan az ellene felhozott vádakban, viszont Mikel a mérkõzést követõen, utánament az öltözõbe és ott sértõ és fenyegetõ szavakkal és gesztusokkal élt a játékvezetõ ellen.
 
A Chelsea, a rasszista szóhasználaton kívül, Clattenburg intézkedései ellen is vizsgálatot kért a Unitedtõl elszenvedett vereségüket követõen. A Labdarúgó Szövetség viszont szakmailag sem talált semmilyen kivetnivalót a játékvezetõ döntéseiben.
 
Mikel büntetése, lehetett volna súlyosabb is, ha az FA nem veszi figyelembe, hogy a középpályás reakciójának kiváltó oka, egy félreértés volt, mely szerint Mike megvolt arról gyõzõdve, hogy a játékvezetõ rasszista szóhasználattal élt ellene.
 
 
"Megállapítást nyert, az FA E3-as szabályzatának megsértése, 2012 október 28-án a Chelsea - Manchester United mérkõzést követõen, amikor is a játékvezetõt az öltözõben John Obi Mikel sértõ és fenyegetõ szavakkal illette" - áll az FA nyilatkozatában.
 
Továbbá a vizsgálóbizottság független elnöke, Christopher Quinlan  hangsúlyozta, az ilyen jellegû szabálysértés súlyosabb büntetéssel jár, de figyelembe vették, hogy a játékos meg volt arról gyõzõdve, hogy a játékvezetõ rasszista szóhasználattal élt ellene.
 
"Ha ezt a tényezõt figyelmen kívül hagyjuk, a büntetés jóval hosszabb felfüggesztést vont volna maga után."
 

Mikel tehát a büntetés értelmében, hiányozni fog a Sunderland és Aston Villa elleni Premier League mérkõzésekrõl és a Leeds United elleni Ligakupa találkozóról. 


rediff.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!